ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Ρύθμιση οφειλών ή αλλιώς κατασχέσεις χωραφιών για 220.000 αγρότες

Ρύθμιση οφειλών ή αλλιώς κατασχέσεις χωραφιών για 220.000 αγρότες

agro (7)Με κατασχέσεις χωραφιών, κινδυνεύουν από τον Ιανουάριο του 2014 περισσότεροι από 220.000 αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ αν δεν προσέλθουν στον οργανισμό μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου να εξοφλήσουν τα χρέη τους ή να τα ρυθμίσουν.

Ο οργανισμός σφίγγει τον κλοιό στους οφειλέτες αγρότες αρχής γενομένης απ’ εκείνους με καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Αν δεν αξιοποιήσουν την πενθήμερη διορία που τους δίνει ο ΟΓΑ, τότε οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θα διαβιβαστούν από 1η Ιανουαρίου 2014 στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Στους εν λόγω αγρότες, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία,  θα δοθεί μια νέα προθεσμία 10 ημερών από το ΚΕΑΟ κι αν ούτε τότε εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη τους, θα κινηθούν οι γνωστές πλέον διαδικασίες που ακολουθούνται σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου όπως είναι: κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (για παράδειγμα, μπορεί να κατάσχονται απ’ ευθείας από τον έμπορο τα χρήματα που πρόκειται να λάβει ο παραγωγός από την πώληση των προϊόντων του).

fpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *