ΚΟΣΜΟΣ posted by

Time: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Time: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

grantebelezzaΚαθώς πλησιάζει το τέλος της χρονιάς του 2013, συνεχίζεται η ανακοίνωση των καλύτερων φιλμ, ηθοποιών και λοιπών συντελεστών από κριτικούς και ενώσεις.

Σειρά είχε το έγκυρο και διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικό TIME που όπως σχολιάζει το σάιτ flix.gr, έκανε την έκπληξη τοποθετώντας στη δεκάδα το 6ο μέρος του «Fast and Furious – Μαχητές των Δρόμων», λίγες μόνο ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο του 40χρονου ηθοποιού Πολ Γουόκερ που έπαιζε στο φιλμ.

Ο Ρίτσαρντ Κόρλις, κριτικός κινηματογράφου του ΤΙΜΕ δημοσίευσε τη δική του λίστα, βάζοντας στο νούμερο ένα ως καλύτερη ταινία της χρονιάς το διαστημικό κοινωνικό φιλμ «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν με την Σάντρα Μπούλοκ, το οποίο συνεχίζεται να προβάλλεται και στην Πάτρα.

Στη λίστα του TIME βρίσκεται και το ντοκιμαντέρ «Act of Killing» που είναι με διαφορά το αγαπημένο της χρονιάς από τους κριτικούς και δείχνει και φαβορί για το Όσκαρ ενώ οι μεγάλες εκπλήξεις βρίσκονται στο γεγονός πως ο Ρίτσαρντ Κόρλις συμπεριλαμβάνει στις καλύτερες ταινίες του 2013 τόσο το 2ο μέρος του «Χόμπιτ: Η Ερημία του Νοσφιστή» πριν αυτό βγει στις αίθουσες (στις ΗΠΑ κυκλοφορεί στις 13/12/2013 και μία μέρα νωρίτερα στην Ελλάδα με τις διαφημιστικές αφίσες ήδη να κοσμούν κεντρικά σημεία της Αθήνας όπως τους σταθμούς του Μετρό).

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 από το περιοδικό TIME είναι οι παρακάτω:

1. Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν

2. Η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο – η ταινία παίζεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

3. American Hustle – Οδηγός Διαπλοκής του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

4. Her – Δικός Της του Σπάικ Τζόνζι με τον Ρίβερ Φοίνιξ και την Σκάρλετ Γιόχανσον σε μία φωνητική ερμηνεία. Η ταινία θα βγει στην Ελλάδα από την Audiovisual ανήμερα τα Χριστούγεννα. Το «Her» ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη ταινία του 2013 για το National Board of Review, την Ένωση διάσημων σινεφίλ, ακαδημαϊκών και κριτικών κινηματογράφου που δίνει τα βραβεία της από το 1930.

5. The Grandmaster τουΓουονγκ Καρ Γουάι

6. Fast and Furious 6 τουΤζάστιν Λιν

7. Frozen των Κρις Μπακ και Τζένιφερ Λι, από το στούντιο Disney

8. The Act of Killing των Τζόσουα Οπενχάιμερ και Κρίστιν Σιν

9. 12 Years a Slave του ΣτιβΜακΚουίν

10. The Hobbit: Η Ερημιά του Νοσφιστή του Πίτερ Τζάκσον.

Seleo.gr News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *