ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ψάχνουν χρήματα του…1997 στην παλιά Νομαρχία Ημαθίας

Ψάχνουν χρήματα του…1997 στην παλιά Νομαρχία Ημαθίας
elegktiko sinedrioΠρώην και νυν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες κινδυνεύουν με καταλογισμό σε βάρος τους, ποσού που ίσως και να φτάνει σήμερα τις 100.000 ευρώ για πράξεις ή παραλείψεις που διαπιστώθηκαν τον προηγούμενο αιώνα!
Συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπιστώνει ότι στον ισολογισμό της Νομαρχίας του έτους 1997, στο σκέλος των εξόδων υπάρχουν εγγραφές που δεν προβλέπονται ή δεν δικαιολογούνται. Το συνολικό πόσο που αναφέρεται, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι συνιστά έλλειμμα και επίκειται να γίνει καταλογισμός του σε βάρος τότε μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αλλά και τριών υπηρεσιακών παραγόντων.
Το αρχικό ποσό καταλογισμού φτάνει τα 13.330.000 δραχμές (τότε) το οποίο όμως έχει προσαυξηθεί με τόκους 16 ετών… Έτσι είναι άγνωστο πού έχει φτάσει το ύψος του ποσού σήμερα και θα προσδιοριστεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, στην περίπτωση που τελικά κριθεί ότι θα επιβληθεί ο καταλογισμός.
Μεταξύ των ονομάτων επί των οποίων επικρέμαται το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο είναι πρώην Βουλευτές, οι οποίοι υπήρξαν και νομαρχιακοί σύμβουλοι, πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι, όπως και αιρετοί κάποιοι από τους οποίους είναι εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση.
Άπαντες εμπλέκονται από τη στιγμή που έδωσαν θετική ψήφο κατά τη συζήτηση και ψήφιση των θεμάτων για δαπάνες που τελικά δεν ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Όπως προκύπτει από το παραπάνω, γίνεται σαφές ότι τα μέλη αιρετών οργάνων δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους είτε με την ολοκλήρωση της θητείας τους, είτε με την μη περαιτέρω ενασχόλησή τους με τα κοινά, καθώς μπορεί να προκύψει θέμα ακόμη και για κάτι που συνέβη πριν 15 και πλέον χρόνια.
Πηγή: verianet.gr
seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *