ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Τρεις (3) μέρες πριν τα τέλη κυκλοφορίας – ουρές στις εφορίες για πινακίδες

Τρεις (3) μέρες πριν τα τέλη κυκλοφορίας – ουρές στις εφορίες για πινακίδες

pinakidesΤρεις ημέρες πριν το τέλος του 2013 και τη λήξη προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και οι ουρές στις εφορίες από πολίτες που καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους είναι ατελείωτες. Παράλληλα μόλις 2 εκατ. πολίτες από το σύνολο των 5,5 εκατ. έχουν πληρώσει τα τέλη.

Κάτι που σημαίνει ότι 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει ακόμη και είτε περιμένουν την εθιμοτυπική παράταση, είτε θα καταθέσουν πινακίδες, είτε θα το ρισκάρουν να μην πληρώσουν, παρόλο που τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, του φόρου ακίνητης περιουσίας, των ετών 2011, 2012 και 2013, αλλά και το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Σε συνδυασμό με όσους σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες αλλά και με όσους θέλουν να πάρουν του νέους κλειδάριθμους για την εφορία, παρατηρείται από το πρωί κοσμοσυρροή στις εφορίες και απίστευτη ταλαιπωρία.

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες που δεν θα σπεύσουν να πληρώσουν τα τέλη, τους περιμένει πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών εις διπλούν. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέχρι την επόμενη Τρίτη.

planet-greece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *