ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΝΗ

Με τον πλέον επίσημο τρόπο παρουσίασε η διοίκηση του ΠΑΟΚ τον νέο προπονητή της ομάδας. Τον Γιώργο Δώνη που συμφώνησε με τον Δικέφαλο του Βορρά για συνεργασία δύο ετών.
Ο Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ με δηλώσεις του στη επίσημη παρουσίαση του από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα υποστήριξε πως ήρθε στη Τούμπα γιατί πιστεύει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ τη νέα περίοδο.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας είπε αρχικά για….
τη παρουσίαση του Δώνη: «Είναι μια στρατηγική επιλογή να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Θέλω να ανακοινώσω για τα επόμενα δύο χρόνια τη παρουσία του Δωνη στη τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Έχουμε θέματα οργάνωσης, πειθαρχίας και σε αυτά τα κομμάτια θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα με τον νέο προπονητή για να ανταποκριθούμε».
Αρχικά ο Δώνης υποστήριξε:
«Είμαι πολύ χαρούμενοςκαι ικανοποιημένος που είμαι στον ΠΑΟΚ. Από σήμερα αντιπροσωπεύω ένα πολύ μεγάλο σύλλογο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τον προγραμματισμό της ομάδας, να ξεκινήσουμε τη προετοιμασία για να βάλουμε τις βάσεις και να δημιουργήσουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Γενικώς μπορώ να πω ότι ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα. Όταν δέχεσαι μια σημαντική πρόταση, πρέπει να τη σκεφτείς, να τη μελετήσεις και να τη αξιολογήσεις. Από τη πρώτη ημέρα που μιλήσαμε με τον πρόεδρο ήξερα το πλάνο. Πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τη αδειοδότηση από τη ΕΠΟ. Ήταν λοιπόν μια εύκολη απόφαση. Υπήρχαν κάποια θέματα οικογενειακά γιατί ξέρετε πως υπάρχουν δύο παιδιά που παίζουν στον Παναθηναϊκό και ο ένας μου γιός θα πάει στο εξωτερικό. Έπρεπε να πάρω μια ώριμη απόφαση και αυτό πιστεύω ότι έκανα για τον ΠΑΟΚ και τη οικογένεια μου.Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας διάφορα πράγματα. Το πρώτο που θέλω να δε, είναι να προχωραμε βήμα προς βήμα. Σημαντικό κομμάτι είναι ότι πρέπει να οριοθετηθούν οι στόχοι. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα, είναι ότι το πλάνο που θα υπηρετούν οι παίκτες μου να κερδίσουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και ύστερα θα δούμε τι θα κάνουμε. Είναι πολύ βασικό να υπάρχει εξέλιξη για κάθε παίκτη, Ειδικά για τους 35άρηδες. Υπάρχουν επί μέρους στόχοι στο πλάνο. Να γίνει η Τούμπα πολύ δυνατή και οι αντίπαλοι μας να αισθάνονται ικανοποιημένοι όταν παίρνουν μια ισοπαλία. Θέλω μια ομάδα πολύ δεμένη. Να πανηγυρίζουν όλοι μαζί, να διαμαρτύρονταιόλοι μαζί. Πρέπει όμως να κερδίσουμε τη εμπιστοσύνη των παικτών μου. Δεν θα ήθελα ποτέ να εκφράζω σχόλια για το πώς ήταν η ομάδα στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα πλάνο με τον προηγούμενο προπονητή του και δεν θα ήθελα να κάνω καμία αναφορά για το αν μου άρεσε κάτι ή όχι στον ΠΑΟΚ της σεζόν που ολοκληρώθηκε».
Ακόμη ο Δωνης πρόσθεσε:
«Πρέπει να μάθουμε να ήμαστε σε υψηλό επίπεδο και να ξεπερνάμε τη κρίση. Επειδή πολλές φορές σε μια καριέρα δέκα ετών μπορεί να υπάρχει και κάτι αρνητικό. Πρέπει να υπάρχει και το καλό και το κακό. Εγώ το κακό το γνώρισα στη ΑΕΚ. Τότε με είχε πιέσει ο ενθουσιασμός. Ήμουν 38 ετών και σκεφτόμουν πιο αυθόρμητα. Τώρα είμαι πιο ώριμος. Ώστε οι πιθανότητες επιτυχίας να είναι μεγαλύτερες από τη πιθανότητα αποτυχίας. Είμαι πολύ πιο ώριμος για να αντέξω στη πίεση μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Όταν μελετάς μια ομάδα μαθαίνεις κάποια πράγματα για τη ιστορία και τη ομάδα τη ίδια. Σε ευρωπαϊκούς συλλόγους αυτό που δείχνει μια ομάδα στο γήπεδο αντιπροσωπεύει τους φιλάθλους που είναι στη εξέδρα».
Ο Δωνης που απάντησε σε πολλές ερωτήσεις πρόσθεσε για τις μεταγραφές:
«Στις συζητήσεις που έχω κανει με τον πρόεδρο έχω δύο πλάνα. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλό βαθμό. Για να δούμε σε ποιες θέσεις πρέπει να προχωρήσουμε για να κάνουμε μεταγραφές. Θα συνεργαστώ με τη διοίκηση και τον πρόεδρο για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Όσο για τον Παναθηναϊκό ο Δώνης είπε:
«Ήμουν ξεκάθαρος από τη πρώτη στιγμή και αυτό το ξέρει ο πρόεδρος. Η προοπτική του Κατάρ ήταν καθαρά για οικονομικούς λόγους και σε πρωτάθλημα που δεν είχε έντονο ενδιαφέρον. Η πρόταση αυτή ήρθε από το Κατάρ όμως προτίμησα τη πρόταση του ΠΑΟΚ και τη προοπτική που δημιουργείται».
Για το Γιουρόπα Λίγκ ο Δώνης είπε:
«Εμείς πρέπει να προετοιμάσουμε τη ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Μια καλή προετοιμασία είναι ιδανική, αρκεί να έχουμε αντοχές όλη τη σεζόν. Δεν ξέρω πότε η ομάδα θα είναι έτοιμη. Πρέπει να γνωρίσω τους παίκτες. Μπορεί με έξυπνους παίκτες και εργατικούς, να βγει το πλάνο μου πιο γρήγορα. Επειδή όμως υπάρχουν αρκετοί έμπειροι παίκτες, μέρα με τη μέρα θα προοδεύουμε και θα είναι πιο σύντομος ο χρόνος. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα από έμπειρους και νέους παίκτες».
Όσο για τις ομάδες που κόπηκαν από τη ΕΠΟ και δεν πήραν αδειοδότηση είπε:
«Αυτό είναι άσχημο, δυσάρεστο για τους παίκτες που δεν θα μπορούν να βρουν εργασία. Στο κομμάτι του ανταγωνισμού θα είναι τα ίδια με πέρυσι. Το ποδόσφαιρο αποτελεί μια προέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Και όταν σπάει η φούσκα θα προοδεύσουν όσοι επιχειρούν να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη, ένα νοικοκυριό.
Μαζί μου θα είναι ο κ. Αγγελίνας, ο κ. Μενταν, ο κ. Γεωργίτσης και ο προπονητής τερματοφυλάκων. Επίσης θέλω να δηλώσω πως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι να υπάρχει εξέλιξη στις ακαδημίες. Από τα 12 του ένα παιδί πρέπει να είναι έτοιμο για να μπει σταδιακά στη επαγγελματική ομάδα. Οι νέοι παίκτες έχουν άφθονο ταλέντο, όμως πρέπει να υπάρχει εξειδικευμένη γνώση. Και πρέπει να αξιολογήσουμε το έμψυχο υλικό που θα έχουμε στη διάθεσή μας. Και σαν άνθρωπος, πολλές φορές προσπαθώ να χαλιναγωγήσω τον εαυτό μου γιατί είμαι υπερβολικά φιλόδοξος. Νομίζω ότι χρησιμοποιώντας σωστά τον ενθουσιασμό μου στη δουλειά, σκέφτομαι ένα ΠΑΟΚ που θα μπορεί να πετύχει ωραία πράγματα. Δεν θέλω να πω παραπάνω, προτιμώ να βαδίσω συνετά. Εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε όπως πρέπει».
ΒΡΥΖΑΣ: Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε:
«Συμφωνώ με τον Γιώργο απόλυτα πως οι ρόλοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι. Η γνώμη του προπονητή είναι σημαντική και πως θα υπάρχει χημεία και επικοινωνία για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τον τεχνικό διευθυντή θα τον ανακοινώσουμε τη επόμενη Δευτέρα το αργότερο. Πράγματι έχουμε συζητήσει με τον Γεωργιάδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή και το θέμα.
real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *