ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΣΤΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ! (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Την μεγάλη νίκη με 0-2 πέτυχε η ομάδα του Μακροχωρίου αγωνιζόμενη στον Νέο Μυλότοπο κόντρα στην τοπική ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Κερλίδη αν και θα μπορούσαν ακόμα και με την ισοπαλία να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο στην επόμενη κατηγορία, γοήτευσαν με την εμφάνισή που πραγματοποίησαν τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ν. Μυλότοπου. Ήταν σίγουρα μία δίκαιη επικράτηση και ίσως από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει φέτος η……
ομάδα του Μακροχωρίου. 
Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό με την μπάλα να εναλλάσσεται διαρκώς και το πρώτο ημίχρονο να κυριαρχείται από παιχνίδι κέντρου. Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής του Μακροχωρίου με κινήσεις ματ πήρε τον αγώνα στη σκακιέρα του γηπέδου. Στο 2 μέρος ο Γιάννης Κερλίδης εύστοχα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λαμπριανίδη, προώθησε τον Ξαγοράρη σε σέντερ φορ αφήνοντας τον Ινεμπολίδη αριστερά και άλλαξε θέση τον Μπάκανο με τον Θ. Συμεωνίδη. Κάπου εκεί πήρε την υπεροχή του κέντρου, ζωντάνεψε τα άκρα και καθάρισε τον παιχνίδι. 
Στο 4’ το πρώτο σουτ του αγώνα θα έρθει από τον Τσακαλίδη που θα δοκιμάσει να αιφνιδιάσει τον Κατρατσέο με δυνατό σουτ το οποίο θα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 15’ θα έρθει το πρώτο σουτ για τους γηπεδούχους με τον Νάτση να στέλνει την μπάλα απελπιστικά έξω. Στο 19’ ξαφνικό σουτ του Πέτγαλη από μακριά δεν θα αιφνιδιάσει τον Σταματέλο με την μπάλα να φεύγει έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Ευθυμιάδης θα κάνει την σέντρα, ο Μπάκανος θα πιάσει την κεφαλιά και ο πορτιέρο του Μυλότοπου θα μπλοκάρει την μπάλα. Στο 28’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν μία ανάσα από την επίτευξη του τέρματος. Ο Νάτσης από δεξιά θα εκμεταλλευτεί το λάθος του Πιετρά, θα μπει στην μεγάλη περιοχή βγάζοντας συρτή σέντρα, ο Πέτγαλης με εξουδετερωμένο τον Σταματέλο σε κενή εστία από κοντά θα καταφέρει να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 35’ ο Νάτσης με ατομική ενέργεια θα μπει στην μεγάλη περιοχή του Μακροχωρίου, θα κάνει και το σουτ με τον Πιετρά να βάζει σωτήρια την κόντρα και την μπάλα να περνάει σε κόρνερ. Στο 39’ ο Ινεμπολίδης θα βρει στην αντίπαλη περιοχή τον Ξαγοράρη που τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν θα μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα την οποία θα διώξει ο Κατρατσέος σε κόρνερ με τα πόδια. Στο 42’ ο Ινεμπολίδης θα βρει στην αντίπαλη περιοχή τον Ευθυμιάδη που θα κάνει το γρήγορο ψηλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να περνάει έξω. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σαρηγιαννίδης από καλή θέση θα εκτελέσει το φάουλ και ο Κατρατσέος με γροθιές θα διώξει την μπάλα. 
Το 2ο μέρος θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για το Μακροχώρι. Ο Ξαγοράρης στο 49’ θα εκτελέσει το κόρνερ από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι ο Ινεμπολίδης θα πιάσει την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα θα κοντράρει σε αμυντικούς και θα καταλήξει στα δίχτυα (0-1). Στο 63΄οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης φάσης θα συνεργαστούν εκ νέου σε αντεπίθεση του Μακροχωρίου, με τον Ινεμπολίδη στο τελικό σουτ να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο. Στο 67’ ο Τσακαλίδης από αριστερά θα εκτελέσει το φάουλ αναγκάζοντας τον Κατρατσέο με διπλή προσπάθεια να αποκρούσει με υπερένταση. Στο 71’ ο Λαμπριανίδης στην αντεπίθεση του Μακροχωρίου θα βρει όμορφα αριστερά τον Ξαγοράρη που με αρκετές δόσεις άνεσης και ψυχραιμίας θα στείλει την μπάλα σε δεύτερο χρόνο στα δίχτυα αφού σε πρώτο θα την βρει ο Κατρατσέος (0-2). Στο 81’ ο Ινεμπολίδης από αριστερά θα βγάλει την σέντρα και ο Τσακαλίδης εξ επαφής με την αντίπαλη εστία δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Κατρατσέο που με εντυπωσιακή εκτίναξη θα στείλει την μπάλα σε κόρνερ. 
Άριστος ο διαιτητής Καραλιόλιος από τα Γρεβενά όπως και οι βοηθοί του Χαρίσης και Ρίγγος. 
ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ: Κατρατσέος, Φάβας, Δουλκερίδης (12’ Αντωνιάδης), Σίμος (69’ Κούζας), Καραμεταξάς, Γρηγορίου, Μύρντινας (65’ Σαββάκης), Ιωαννίδης, Πέτγαλης, Ρίτε, Νάτσης. 
ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: Σταματέλος, Θ. Συμεωνίδης, Βαλδήρ, Τσιάμης, Πιετρά, Τσακαλίδης, Ξαγοράρης (79’ Βούλγαρης), Μπάκανος, Ινεμπολίδης (83’ Ντόγος), Ευθυμιάδης (46’ Λαμπριανίδης). 

Δηλώσεις 
Γ. Κερλίδης: Το σημερινό παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από παιχνίδι τακτικής. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε στόχο να μπούμε στην ψυχολογία του αντιπάλου. Όπως ήταν λογικό το παιχνίδι ήταν κρίσιμο και όλοι είχαμε τις πιέσεις όχι μόνο του αντιπάλου και του αγωνιστικού χώρου αλλά και του δικού μας εαυτού. Αφού καταφέραμε να ελέγξουμε το πρώτο ημίχρονο, το 2ο μέρος από κει και μετά ήταν πολύ απλό. Χαρίζω τη σημερινή νίκη σε όλους τους επικριτές της ομάδας που μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Μυλότοπο καταδίκαζαν τον Κερλίδη και τους ποδοσφαιριστές μας. Σας την χαρίζω κύριοι την νίκη όπως και όλες της ομάδας μας και αν πιστεύετε πως η ομάδα είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, θα σας πω πως η διαχείριση υλικού μιας ομάδας δεν είναι εύκολο πράγμα. Γιαυτό και πληρώνεται λίγο παραπάνω σε όλον τον κόσμο η προσφορά του προπονητή σε μία ομάδα. Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ειλικρινά δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει. Ας πανηγυρίσουμε σήμερα και για το αύριο θα κάνουμε συναντήσεις με την διοίκηση για να αποφασίσουμε. 

Λ. Μακρίδης: Η ομάδα του Μακροχωρίου πανάξια βρίσκεται από σήμερα στη Δ’ Εθνική. Η ομάδα μου δεν κατάφερε να πάρει στην έδρα της το παιχνίδι το οποίο θα μας εξασφάλιζε την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Εύχομαι στο Μακροχώρι και τον φίλο μου Γιάννη Κερλίδη καλή πορεία στην επόμενη κατηγορία. Το παιχνίδι που έγινε σήμερα ήταν καλό και αντάξιο των δύο ομάδων. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα μου, κατακτήσαμε το νταμπλ στην Ένωσή μας, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική διεκδικήσαμε την άνοδο και από δω και πέρα ξεκουραζόμαστε και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *