ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΑΧΥΝΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Πλησιάζουν οι χαλαρές ημέρες του καλοκαιριού με παιχνίδια, κολύμπι αλλά και μπάρμπεκιου στην αυλή ή κοκτέιλ στην πισίνα, με τηγανητό κοτόπουλο, παϊδάκια, παγωτά, χοτ ντογκ, και μπύρα.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να μην είναι αρκετό για να κάψουν όλες τις επιπλέον θερμίδες από τις απολαύσεις του.
Η άσκηση και το κολύμπι στη…..
θάλασσα οδηγούν στην υπερκατανάλωση τροφής, σαφές και απλό, γιατί έχουμε συνδέσει την κατανάλωση τροφίμων και ποτών με τη διασκέδαση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις λιγότερο παχυντικές.
Το «καλοκαίρι» μπορεί να υπερηφανεύεται για μια πληθώρα από υγιεινά και νόστιμα φαγητά που δεν είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο.
Έτσι, εάν μείνετε για μια ολόκληρη ημέρα στον ήλιο, καλό είναι να προτιμήσετε τα δροσερά και χαμηλή σε θερμίδες φρούτα και λαχανικά, καθώς και άφθονο νερό.
Τα τρόφιμα που ευθύνονται για τα «περιττά κιλά» του καλοκαιριού.
Οι περισσότερες τροφές που ευθύνονται για τα «περιττά κιλά» του καλοκαιριού και που θα πρέπει να μείνετε μακριά τους, αν θέλετε να φορέσετε το νέο σας bikini στην παραλία, δεν σημαίνει ότι είναι τα «κακά» τρόφιμα αλλά αυτά που μπορεί να είναι χειρότερο για εμάς από ότι σε κάποιους άλλους.
Οι παρακάτω τροφές μαζί με τον «χρυσό κανόνα» της διατροφής, ότι οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται λιγότερες από 2.000 θερμίδες, 65 γραμμάρια του συνολικού λίπους, και 2.300 χιλιοστόγραμμα (mg) νατρίου κάθε ημέρα, θα βοηθήσει να διατηρήσουμε το βάρος μας στα επιτρεπτά όρια.

1. Υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέατα στη σχάρα.
«Γιγαντιαίες» μπριζόλες, παϊδάκια, χάμπουργκερ αυξάνουν την περιφέρεια της μέσης σας. “
Προτιμήστε άπαχα κρέατα, όπως το ψαρονέφρι ή στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
Αποφύγετε τα μπιφτέκια φτιαγμένα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Χρησιμοποιήστε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά. 
Βάλτε μερικά φρούτα, λαχανικά και καλαμπόκι στη σχάρα για να τα απολαύσετε με μια μικρή μερίδα άπαχου κρέατος.

2. Χοτ-ντογκ και λουκάνικα.
Τα Χοτ-ντογκ και τα λουκάνικα είναι τα αγαπημένα εδέσματα του καλοκαιριού για πολλούς, Ένα τυπικό χοτ-ντογκ έχει 280 θερμίδες, 15 γραμμάρια λίπους, και 1.250 mg νατρίου (αλάτι). 

3. Μαγιονέζα και Σαλάτες.
Τι θα ήταν ένα μπάρμπεκιου χωρίς την πατάτα ή τα ζυμαρικά; Σίγουρα πολύ λιγότερες θερμίδες. Μισό φλιτζάνι πατατοσαλάτα έχει 180 θερμίδες και 12 γραμμάρια λίπους. Περίπου το ίδιο ποσό θερμίδων έχει και η λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα. (150 θερμίδες και 8 γραμμάρια λίπους).

4. Αλκοολούχα ποτά.
Τα αλκοολούχα ποτά, που συχνά σερβίρονται με μια ομπρελίτσα, έχουν από 245 έως 490 θερμίδες, οι οποίες «προστίθενται» και «αγκιστρώνονται» επάνω μας.
Αντί ένα ζαχαρούχο αλκοολούχο ποτό, δοκιμάστε ένα ποτήρι σανγκρία.
Η ανάμειξη μιας δόσης από ρούμι ή βότκα με χυμό φρούτων 100%, μίας φέτας λεμονιού και σόδας, αποτελεί ένα δροσιστικό και χαμηλότερο σε θερμίδες κοκτέιλ.

5. Χυμοί και ανθρακούχα
Πρέπει να μείνετε ενυδατωμένοι. Αλλά προσέξτε τι θα επιλέξετε για να ξεδιψάσετε. Εάν πίνετε μπύρα, ζαχαρούχο σόδα, γλυκό τσάι, ενεργειακά ποτά και χυμό, σίγουρα θα λάβετε περίπου 150 θερμίδες.
Πίνετε ανθρακούχο νερό, ή τσάι χωρίς ζάχαρη με ένα κλαδάκι μέντας για να ξεδιψάσετε.

6. Καφές
Προτιμήστε ένα παγωμένο καφέ με άπαχο γάλα, γιατί έχει μόνο 110 θερμίδες

7. Παγωτά
Ένα φλιτζάνι παγωτού έχει 380 θερμίδες και 22 γραμμάρια λίπους. Και βέβαια μπορείτε να το κάνετε μια «γαλακτοκομική βασίλισσα» αν προσθέσετε σοκολάτα, μπισκότο, ξηρούς καρπούς κ.λ.π. για να ανεβάσετε τις θερμίδες σε 720, με 28 γραμμάρια λίπους!
Επιλέξτε σορμπέ, παγωτό με μηδέν θερμίδες και φρούτα.

8. Σαλάτα
Μια σαλάτα μπορεί να είναι η τέλεια και δροσιστική διατροφή με την οποία μπορείτε να πάρετε άπαχες πρωτεΐνες.
Αλλά δεν πρέπει να προσθέσετε τηγανητό κοτόπουλο, μπέικον, τυρί ή κρουτόν γιατί θα πάρετε από το κρουτόν 142 θερμίδες και 6 γραμμάρια λίπους, από 3 λωρίδες μπέικον 124 θερμίδες και 9 γραμμάρια λίπους και από το τηγανητό και τραγανό κοτόπουλο 350 θερμίδες και 19 g λίπους, απο μισό φλιτζάνι τυρί 228 θερμίδες και 18 g λίπους και τέλος ένα σακουλάκι με κρεμώδη σάλτσα του Καίσαρα 260 θερμίδες και 26 γραμμάρια λίπους.
Αντ ‘αυτού, φάτε χόρτα με ψητό κοτόπουλο, άπαχο κρέας η και 1-2 αυγά. Συμπληρώστε ένα μικρό ποσό από τυρί με χαμηλά λιπαρά και μια μικρή ποσότητα σάλτσας βινεγκρέτ για ένα ελαφρύ γεύμα.

9. Τηγανιτό Κοτόπουλο
Μία φριτέζα γεμάτη με τηγανητό κοτόπουλο είναι ένας εύκολος τρόπος για να τροφοδοτήσει την παρέα σας, αλλά μπορεί να φέρει τον «όλεθρο» στην περιφέρεια της μέσης σας και στις αρτηρίες σας, ιδιαίτερα όταν δεν σταματήσετε σε ένα κομμάτι.
Έτσι απορρίψτε το τηγανητό κοτόπουλο και προτιμήστε στήθος κοτόπουλου στη σχάρα. Ένα στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα έχει μόνο 167 θερμίδες και 7 γραμμάρια λίπους, σε σύγκριση με ένα στήθος τηγανητού κοτόπουλου που έχει 360 θερμίδες και 21 γραμμάρια λίπους.

Star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *