ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

 Υλικά
500 γραμμ. πένες με ρίγα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
800 γραμμ…..

ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. τσαγιού ξινή μυζήθρα

Εκτέλεση
1. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά. Τον ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 5΄ να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μετά προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 25΄, μέχρι να χυλώσει ο κιμάς.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
4. Σουρώνουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στον κιμά. Δυναμώνουμε τη φωτιά για 2΄ και ανακατεύουμε.
5. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *