ΤΟΠΙΚΑ posted by

N.E. ΣΥΝ. ΗΜΑΘΙΑΣ: “ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”

Τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ημαθίας που συνεδριάσαμε για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 6ης Μαΐου και το σχεδιασμό δράσεων της επόμενης περιόδου: 
Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών πανελλαδικά αλλά και στην Ημαθία υπερβαίνει τις προσδοκίες μας και αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα απέναντι στην κρίση, την παρακμή και τη….
ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων ετών. Μας δίνει δύναμη που είναι αναγκαία για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. 
Η εκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας, η εκλογή της Ξανθούλας Καρανίκα αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία που θα δώσει τη δυνατότητα εκπροσώπησης του πολίτη και του τόπου με ένα διαφορετικό πλέον τρόπο. Που θα υπερασπίζεται αταλάντευτα τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού μας, που θα αποδεσμεύει οριστικά από τη λογική του πελατειακού κράτους. 
Αισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί αυτή τη δύσκολη περίοδο για το λαό και τη χώρα μας. 
Περιμένουμε από τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν να ενεργοποιηθούν, να αγωνιστούν μαζί μας γιατί τα δύο κόμματα που μας οδήγησαν στην κοινωνική χρεοκοπία και το μνημόνιο ήδη επιτίθενται με με ιδιαίτερη σφοδρότητα και θέτουν νέα εκβιαστικά διλήμματα. 
Αυτές τις κρίσιμες ημέρες ξεδιπλώνεται από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μια επικοινωνιακή επίθεση ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ με μια πρόταση στην οποία περισσεύει η υποκρισία περί σχηματισμού κυβέρνησης Αριστεράς με την ανοχή τους. 
Ξεκαθαρίζουμε τα εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, πιστός στις προγραμματικές του στοχεύσεις επιδιώκει συνεννόηση με τις άλλες αριστερές δυνάμεις. Ο απαράδεκτος εκλογικός νόμος, με το δώρο των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την αριθμητική δυνατότητα συγκρότησης Αριστερής κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της Αριστεράς είναι ικανή και δυνατή όταν στηρίζεται και έχει τη συμπαράσταση του λαού και όχι όταν είναι όμηρος των μνημονιακών δυνάμεων. 
Κερδίσαμε μια μάχη, δεν κερδίσαμε τον «πόλεμο». 
Η κοινωνία μάς έδωσε δύναμη, από την κοινωνία προερχόμαστε, με αυτήν δημιουργούμε σχέσεις μεγαλύτερης εμπιστοσύνης. 
Προσβλέπουμε σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο της εργασίας και με τους κοινωνικούς φορείς. 
Στις εκλογές με την ψήφο μας κλείσαμε μια παρένθεση και ανοίξαμε μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. 
Από τη Ν.Ε. του ΣΥΝ Ημαθίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *