ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

1.148 έλεγχοι για τα νέα μέτρα έγιναν στην Ημαθία το σαββατοκύριακο

1.148 έλεγχοι για τα νέα μέτρα έγιναν στην Ημαθία το σαββατοκύριακο

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Πρώτο Σαββατοκύριακο με τα νέα μέτρα και οι πολίτες της Ημαθίας κλήθηκαν να βγούνε για ψώνια, καφέ, φαγητό, κομμωτήριο κτλ. με το πιστοποιητικό στο χέρι για τους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και με το αρνητικό rapid ή pcr test για τους ανεμβολίαστους.

Αν και ο καιρός το Σαββατοκύριακο ήταν σύμμαχος για βόλτα και καφέ και η αγορά την Κυριακή ήταν ανοιχτή, η κίνηση ήταν μειωμένη, τόσο στην αγορά όσο και στην εστίαση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επαγγελματίες που έλεγχαν τους πελάτες στην είσοδο των καταστημάτων αλλά και την Αστυνομία που διενεργεί ελέγχους τόσο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και σε εμπορικές επιχειρήσεις, οι πολίτες ήταν ενημερωμένοι και συμμορφωμένοι με τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, Ταξίαρχο Γιώργο Αδαμίδη που μίλησε στο veriotis.gr, οι έλεγχοι, με τα νέα μέτρα, συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση που διενεργούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ημαθία, τόσο σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα όσο και στα χωριά, σε λιανεμπόριο, εστίαση, νυχτερινή διασκέδαση, κομμωτήρια κτλ., με τους πολίτες να δείχνουν γενικά κατανόηση και διάθεση συνεργασίας με τις Αρχές.

Στην Ημαθία το πρώτο Σαββατοκύριακο με τα νέα μέτρα διενεργήθηκαν 1.148 έλεγχοι. Όπως ανέφερε ο κ. Αδαμίδης, ο σχεδιασμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας δεν διέφερε από το προηγούμενο διάστημα, οι έλεγχοι δεν σταμάτησαν ποτέ, απλά επικεντρώθηκαν στα νέα δεδομένα, στα νέα μέτρα που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν παντού, σε όλα τα καταστήματα, αλλά έμφαση δόθηκε κυρίως εκεί που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, δηλαδή στα κέντρα διασκέδασης και στις καφετέριες.

«Κάθε υπηρεσία έχει βάλει μια εξτρά περιπολία, υπάρχει και ειδική ομάδα που κινείται σε όλο τον νομό, πραγματοποιώντας τους απαραίτητους ελέγχους, ενώ αν μας ζητηθεί συνδρομή από άλλη υπηρεσία την παρέχουμε», μας ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

Σχετικά με την «ανταλλαγή» Αστυνομικών, την ενεργοποίηση δηλαδή αστυνομικών από άλλες περιοχές, προκειμένου να μην δείχνουν ελαστικότητα στους ελέγχους λόγω εντοπιότητας (κάτι που αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των νέων μέτρων), ο κ. Αδαμίδης μας ενημέρωσε πως αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. «Είναι κάτι που γίνεται ήδη στην Α.Δ. Ημαθίας, στέλνοντας ομάδες για ελέγχους σε άλλες περιοχές, ενώ αντίστοιχα Αστυνομικοί από άλλων περιοχών έρχονται για ελέγχους στην Ημαθία».

Συμμόρφωση και κατανόηση στα νέα μέτρα και τους ελέγχους από τους πολίτες

Πώς αντιμετώπισαν όμως τα νέα μέτρα και τους ελέγχους της Αστυνομίας οι πολίτες; «Στην περιοχή μας τουλάχιστον, οι πολίτες ήταν ενημερωμένοι και συμμορφωμένοι στα νέα μέτρα και στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι με τις Αρχές. Από την μία αντιλαμβάνονται όλοι ότι προέχει η δημόσια υγεία και από την άλλη τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά. Τόσο η Αστυνομία όσο και οι επαγγελματίες στην εστίαση, το λιανεμπόριο κτλ προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους στο πλαίσιο των νέων δεδομένων και υπήρχε γενικά μια διάθεση συνεργασίας από όλους», σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *