ΤΟΠΙΚΑ posted by

5 ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΛΙΓΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΑΣ

Η άνοιξη είναι εποχή αποφάσεων και ανεβασμένης διάθεσης, γι’ αυτό και είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για ένα ξεσκαρτάρισμα προτεραιοτήτων στα εργασιακά σας.
Σήμερα έχουμε 5 σημαντικά tips. Διαβάστε τα: 

1) Κρύψτε ο,τιδήποτε μπορεί να σας εκθέσει online
Τα έχουμε ξαναγράψει: Το Facebook και όσα ποστάρετε εκεί (αλλά και στα υπόλοιπα social media) μπορούν να σάς βλάψει στα εργασιακά σας, αν τα λάθος μάτια δουν τις λάθος φωτογραφίες, τις λάθος ατάκες, τις λάθος εφαρμογές. Αν δεν θέλετε να σβήσετε τον online εαυτό σας, τουλάχιστον βάλτε αυστηρούς περιορισμούς στο ποιος μπορεί να τον ανακαλύψει.

2) Παρακολουθείστε ένα σεμινάριο που σάς ενδιαφέρει
Ή ξεκινήστε μαθήματα μιας νέας γλώσσας. Ή κάτι άλλο που μπορεί να είναι κοντά στην δουλειά σας -ή που θα σάς ανοίξει ορίζοντες για μια νέα. Το γηράσκω αεί διδασκόμενος είναι βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη καριέρα.

3) Χτίστε ένα δίκτυο ανθρώπων και εισχωρείστε σε ήδη υπάρχοντα
Ειδικά όταν δεν ψάχνετε για να αλλάξετε δουλειά, είναι η καταλληλότερη περίοδος για να αναπτύξετε σχέσεις με ανθρώπους που μπορεί να αποδειχτούν σημαντικοί για το εργασιακό σας μέλλον. Δεν έχετε το άγχος να τούς ζητήσετε εργασία τώρα, οπότε μπαίνοντας στα δίκτυά τους, ή χτίζοντας σιγά σιγά έναν δικό σας κύκλο, αποκτάτε πολύ στενές σχέσεις με πρόσωπα στα οποία θα καταφύγετε αύριο, αν κάτι πάει στραβά. (Θυμηθείτε ποιος είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να βρείτε νέα δουλειά, όπως τον παρουσιάσαμε στο αφιέρωμά μας “Από την Ανεργία στην Απασχόληση”). 

4) Προετοιμάστε μια σύντομη “αυτοδιαφήμιση” του εαυτού σας
Κάντε μια λίστα με όλα σας τα επιτεύγματα στην δουλειά, πετάξτε τα πιο ασήμαντα, συνδυάστε όλα τα υπόλοιπα και χτίστε το πόσο σπουδαίος είστε σε μια σύντομη περιγραφή του ενός, ενάμισι λεπτού, που θα την γράψετε κάτω για να την διαβάζετε κάθε τόσο μέχρι να την μάθετε απέξω και να την “ξερνάτε” όποτε χρειαστεί. Προσοχή στις διατυπώσεις: Μην το παίζετε πολύ έξυπνος -τα στοιχεία και οι επιτυχίες σας θα πρέπει να μιλούν από μόνα τους. Μια απλή παράθεση αρκεί. 

5) Ανανεώστε την “to Do” λίστα σας
Σβήστε πια όλα αυτά που θέλατε να κάνετε τα τελευταία δέκα χρόνια και δεν τα ξεκινήσατε καν. Θέστε νέους στόχους, πιο ρεαλιστικούς. Και αποφασίστε ποιο από όλα τα χρονοβόρα σας χόμπι μπορείτε να εγκαταλείψετε, αν έχετε ανάγκη από λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο.
mensguide

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *