ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Υλικά για 4-6 άτομα:
για τα νιόκι:
½ κιλό πατάτες
2 αβγά
1 κούπα αλεύρι
½ κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι

για το πέστο:
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
4-5 φυλαράκια βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα παρμεζάνα
½ κούπα κουκουνάρι 
½ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το πέστο αλέθοντας όλα τα υλικά στον πολυκόφτη της κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τα νιόκι: Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφού κρυώσουν τις καθαρίζουμε, αλατίζουμε και δουλεύουμε τον πουρέ τους με τα αβγά και το αλεύρι. Πλάθουμε μεγάλα φουντούκια από τη ζύμη Δίνουμε σχήμα πιέζοντας τα νιόκι σε ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε σε τηγάνι και τα ανακατεύουμε με το πέστο και την κρέμα γάλακτος πάνω στη φωτιά. 
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Συνταγή του Βασίλη Καλλίδη
missbloom.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *