ΤΟΠΙΚΑ posted by

420 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στην πρόσληψη 420 συμβασιούχων υπαλλήλων στις ειδικότητες ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και διερμηνέων, θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από έγκριση που απέσπασε από το ΣτΕ για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, στο πλαίσιο προγράμματος που σχετίζεται με την απέλαση αλλοδαπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο προσωπικό θα……
απασχοληθεί με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας έως 30/6/2013, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι αναγκαία η ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απορρόφηση των πιστώσεων που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό ταμείο Επιστροφής, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις του ετήσιου προγράμματος από 1.7.2012, χωρίς να προκύψουν χρονικά κενά.
Έργο των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) ή σε οποιονδήποτε άλλον χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης καταγωγής τους.
Έργο των μεταφραστών διερμηνέων είναι η μετάφραση εγγράφων των βασικών σημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των ως άνω αλλοδαπών, καθώς και η διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης ταυτοηοι’ησης αυτών.
Ως τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζεται η Αθήνα, ωστόσο, λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχόμενων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λπ.), οι νέοι υπάλληλοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στα σημεία όπου κρατούνται αλλοδαποί, όπως η Ορεστιάδα, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, τα Δωδεκάνησα κ.λπ.
dimosio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *