ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!

Το καλοκαίρι, όταν μάλιστα κάνει και πολύ ζέστη, το καρπούζι είναι ίσως το πιο δροσερό φρούτο. Το πρόβλημα με το καρπούζι, είναι πως μπορεί να σου βγει κολοκύθα – άνοστο..
Υπάρχει όμως τρόπος να καταλάβετε αν το καρπούζι είναι καλό:

1. Το χρώμα του καρπουζιού, να μην είναι πολύ έντονο.
2. Ψάξτε για το σημείο που το καρπούζι έχει κάτι σαν μεγάλο λεκέ (ας πούμε) . Αυτό είναι το σημείο που το καρπούζι ακουμπάει στο έδαφος και θα πρέπει το χρώμα να είναι κρεμώδες προς το κίτρινο, όπως και στη φωτογραφία
3. Οσο πιο έντονο προς το κίτρινο, τόσο το καλύτερο, γιατί αυτό σημαίνει πως έμεινε περισσότερο πάνω στο φυτό για να ωριμάσει και να γλυκάνει. Αν είναι ασπριδερός ή δεν υπάρχει καν, μην το αγοράσετε, γιατί θα σημαίνει πως δεν έχει ωριμάσει αρκετά.
4. Η επιφάνεια του καρπουζιού πρέπει να είναι σκληρή και να μη δημιουργείται βαθούλωμα αν την πιέζουμε με το δάχτυλο. Οταν το χτυπάτε με τα δάχτυλα, ο ήχος να είναι βαθύς.
5. Οταν διαλέγετε ένα καρπούζι, να προσέχετε αν το βάρος σας φαίνεται σωστό για το μέγεθός του. Αν σας φαίνεται ελαφρύ για το μέγεθός του, αφήστε το.
6. Το καρπούζι το ελέγχετε καλά πριν το αγοράσετε και θα πρέπει να μην υπάρχουν βαθουλώματα στην επιφάνεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως δεν έχει πάρει σωστή δόση ήλιου ή νερού…

meacolpa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *