ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Επτά ακτίνες για το νέο ΠΑΣΟΚ και τον νέο ήλιο του στα 38α γενέθλια

Επτά ακτίνες για το νέο ΠΑΣΟΚ και τον νέο ήλιο του στα 38α γενέθλια
bennylaliolits«Επτά αδρές και στέρεες ακτίνες που θέλουμε να λειτουργήσουν ως βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης» παρουσίασε χτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην επέτειο για τα 38 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ωστόσο σημαδεύτηκε από ηχηρές απουσίες ιστορικών στελεχών, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Ανδρέα Λοβέρδου και της…

Άννας Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε και τον νέο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, με επτά ακτίνες, όπως και το 1974, αντί των εννέα που έχει σήμερα.
Αναφερόμενος στην χτεσινή συγκυρία και στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι το τελευταίο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι για να μπορέσει και ο ίδιος να διαβεβαιώσει το λαό ότι όντως είναι τα τελευταία δύσκολα μέτρα πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις.
pasokilios
Όπως είπε, τα νέα δημοσιονομικά μέτρα πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένα και δίκαια και συνοδεύονται από «ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό, αλλά και από ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας, προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια». Ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή της πορείας του Κινήματος από το 1974, με αναφορές στον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τα ιστορικά στελέχη Μελίνα Μερκούρη, Γιώργο Γεννηματά, Αναστάση Πεπονή και Αντώνη Τρίτση, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους επτά άξονες, τις επτά ακτίνες όπως τις ονόμασε, βάσει των οποίων θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, Κράτος δικαίου, Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη, Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής – Η Ελλάδα ανάπτυξης, Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας, οικολογική ευαισθησία.
sofokleous10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *