ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Σε δύο δόσεις το επίδομα θέρμανσης-στα 192 ευρώ

Σε δύο δόσεις το επίδομα θέρμανσης-στα 192 ευρώ
petrelaio 2
Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να «κλειδώσει», το σχέδιο για το επίδομα θέρμανσης. Η εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, θα γίνει στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι από τον Οκτώβριο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης θα πωλούνται στα 1,40 ευρώ το λίτρο. 
Το επίδομα πρόκειται να…

χορηγηθεί στους δικαιούχους σε δυο δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη στις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη τον Ιανουάριο. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε μετρητά και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που προέβλεπε παλαιότερο σχέδιο. Το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φθάνει τα 120 – 150 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο όμως δεν έχει προβλεφθεί στο φετινό προϋπολογισμό. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΟΒΕ το επίδομα θέρμανσης στο νοικοκυριό αναφοράς θα πρέπει να ξεκινάει από 12 ευρώ για το 2012 και 20 ευρώ για το 2013 για ένα μονομελές νοικοκυριό σε πεδινή περιοχή του Νότιου Αιγαίου, κλιμακούμενο μέχρι 115 ευρώ και 192 ευρώ αντιστοίχως για ένα πολυμελές νοικοκυριό σε ορεινή περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του επιτελείου του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι διαβιούν σε περιοχές της χώρας με χαμηλή θερμοκρασία και η οικία τους δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ..
Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο καταβολής του επιδόματος θέρμανσης η πληρωμή του οποίου εκτιμάται ότι θα γινει το νωρίτερο τον Ιανουάριο 2013 υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα λάβει την δόση των 31 δισ. ευρώ.
tsantiri-agrotypos
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *