ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Κλειστοί αύριο και μεθαύριο οι δήμοι της χώρας

Κλειστοί αύριο και μεθαύριο οι δήμοι της χώρας
kedeΚλειστοί θα παραμείνουν, αύριο Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, οι δήμοι της χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις συνεχείς περικοπές της χρηματοδότησης και τον επικείμενο κίνδυνο συνολικής κατάρρευσης της αυτοδιοίκησης στη χώρα.
Η σχετική απόφαση λήφθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου, όπου πιστοποιήθηκε ότι επιπλέον μείωση 30% των πόρων της αυτοδιοίκησης, πέρα από τη μείωση 60% που…

συνέβη την τριετία 2009-2012, θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης των δήμων. Όπως τονίζεται από την ΚΕΔΕ, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α. Θα είναι αδύνατη, επίσης, η συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών και εν γένει των υποδομών, αλλά και των δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού.
Στον δήμο Αλεξάνδρειας ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης ήταν σαφέστατος προς τους εργαζόμενους πως δεν πρόκειται για διήμερο ρεπό αλλά για διήμερο κινητοποιήσεων στις οποίες θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι. Οι δύο αυτές ημέρες δεν είναι για να πίνουμε καφέ αλλά να προβάλλουμε τα αιτήματά μας είχε δηλώσει στο Ράδιο Αλεξάνδρεια.   
Ακόμα, οι δήμοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και θα οδηγηθούν μοιραία σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους. Αύριο στις 11 το πρωί, θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.
Την Πέμπτη στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής και το Προεδρείο της Βουλής.
Την ίδια ημέρα στη μια το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *