ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ο Βεσυρόπουλος είχε πει την αλήθεια για την μεταφορά των μαθητών

Ο Βεσυρόπουλος είχε πει την αλήθεια για την μεταφορά των μαθητών
vesiropoulos 2Εκεί λοιπόν που διαβάζαμε πως το θέμα της μετακίνησης των μαθητών για τη νέα χρονιά είχε λυθεί με την παρέμβαση ή μη κάποιων παραγόντων, ο βουλευτής της Ν.Δ. του νομού μας Απόστολος Βεσυρόπουλος είχε αναφερθεί με διαφορετικό σκεπτικό προσέγγισης του ζητήματος και ουσιαστικά είπε την πραγματικότητα ως έχει. Διαβάστε τι ανέφερε στο Δελτίο Τύπου της 11ης Σεπτεμβρίου ο Απ. Βεσυρόπουλος: 

“Συμμετείχα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Ο αρμόδιος Υπουργός, υπέγραψε την καταβολή των οφειλόμενων ποσών από το παρελθόν, στα ΚΤΕΛ και στα Αστικά Ημαθίας, που ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ. 
Φυσικά, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών δεν τελειώνει εδώ, καθώς μετά την κατάθεση διάταξης νόμου, με την οποία η αρμοδιότητα σχεδιασμού της μεταφοράς μαθητών και της διεξαγωγής των διαγωνισμών περιέρχεται στις περιφέρειες, η οριστική λύση του θέματος επαφίεται στη συμφωνία και στη νέα σύμβαση που θα υπογράψουν οι μεταφορείς με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Η απρόσκοπτη πρόσβαση στη μάθηση, αποτελεί υποχρέωση όλων μας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η μεταφορά των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε”. 
Διαβάστε τώρα το χτεσινό δελτίο τύπου από την Α’θμια εκπαίδευση: 
Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκε ότι “σχετικά με την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων σας γνωρίζουμε ότι, λόγω εμπλοκής που παρουσιάστηκε σήμερα, το ΚΤΕΛ Ημαθίας μας γνωστοποίησε ότι αδυνατεί να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου.
Ως εκ τούτου, και μέχρι να λάβουμε νεώτερη ενημέρωση σχετικά με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων μεταξύ των υπευθύνων, το έργο της μεταφοράς των μαθητών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *