ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Γενική Συνέλευση Α.Ε. Αλεξάνδρειας (ρεπορτάζ)

Γενική Συνέλευση Α.Ε. Αλεξάνδρειας (ρεπορτάζ)
gs7Λίγο μετά τις 20:00 ξεκίνησε χτες στη λέσχη Ποντίων η 2η Γενική Συνέλευση της Α.Ε. Αλεξάνδρειας. Όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, η Γενική Συνέλευση της ομάδας έγινε υπό την προεδρεία του δικηγόρου Αργύρη Πανταζόπουλου. Περίπου 30 άνθρωποι βρέθηκαν στη συνέλευση η οποία ξεκίνησε με την παραίτηση και τον απολογισμό της τριετίας από τον…

απερχόμενο πρόεδρο Θωμά Κούντζα. Ο κ. Κούντζας ξεκαθάρισε πως παραδίδει την ομάδα χωρίς καμία οφειλή σε εφορία και το ΙΚΑ και αφήνει κάποια μικρά οικονομικά υπόλοιπα.
gs3Ήμουν πρόεδρος χωρίς να βάλω χρήματα ωστόσο από την θέση του προέδρου μπόρεσα και έφερα έσοδα στην ομάδα, είπε χαρακτηριστικά. Ο Θ. Κούντζας ευχαρίστησε για την βοήθεια την περσινή χρονιά για να μπορέσει η Αλεξάνδρεια να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα τους Γιώργο Ψυχογιό, Νίκο Ξανθόπουλος, Νίκο Τάκη, Στράτο Κούντζα και Κώστα Κουρελάτο. Δείτε τα βίντεο με το ξεκίνημα της Γ.Σ. και την ομιλία του Θωμά Κούντζα: 
 
 
 
 
gs4Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος ξεκίνησε ευχαριστώντας τον κόσμο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μικρή παρουσία παρευρισκόμενων στη Γενική Συνέλευση. Μοιράσαμε πάνω από 200 προσκλήσεις από τις οποίες και κάποιες ονομαστικές ωστόσο ήρθαν μόνο 30, ήταν τα λόγια του. Ο Β. Παπαδόπουλος ανέφερε πως τυπικά των Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας την τελευταία τριετία παρέμεινε το Δ.Σ. των παλαιμάχων Αλεξάνδρειας χωρίς να γίνει καμία αλλαγή. Έγινε αναφορά για τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε η Αλεξάνδρεια στην περσινή περίοδο, κυρίως οικονομικές. Το μπάτζετ της Αλεξάνδρειας τα 3 τελευταία χρόνια ήταν: 
2009-2010: 140.000 ευρώ
2010-2011: 115.000 ευρώ
2011-2012: 70.000 ευρώ
gs5Ο Βασίλης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους οικονομικούς παράγοντες που με τον τρόπο του ο καθένας στήριξε την προσπάθεια της Αλεξάνδρειας, το προπονητικό τιμ και όλους τους ποδοσφαιριστές. Δύο πράγματα σημαντικά δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε, ήταν η Ακαδημία της ομάδας και ένα γήπεδο, είπε χαρακτηριστικά. Η Αλεξάνδρεια έχει ιστορία και την σέβονται όλοι οι αντίπαλοι. Για να μπορέσει να πετύχει η νέα διοίκηση, πρέπει να έχει την στήριξη όλων μας είπε κλείνοντας. 
 
gsΣτη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Ψυχογιός που είναι ο βασικός οικονομικός παράγοντας της ομάδας φέτος και είναι εκείνος που χρηματοδοτεί την Αλεξάνδρεια. Ο κ. Ψυχογιός είπε πως η Αλεξάνδρεια φέτος θα ανέβει στη Γ’ Εθνική. Η βάση της ομάδας θα είναι οι Ακαδημίες του Αστέρα και των Τηλέμαχων. Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Γ. Ψυχογιού: 
 
 
 
 
Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στον Πόλυ Χουρσουζίδη που έκανε σύντομη αναδρομή στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε η νέα διοίκηση για να μπορέσει να βρει ποδοσφαιριστές, να δηλώσει συμμετοχή στο κύπελλο και το πρωτάθλημα αλλά και να δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι στο κύπελλο. Το 80% του φετινού ρόστερ αποτελείται από ποδοσφαιριστές ηλικίας από 18 έως 22 ετών. Οι περισσότεροι είναι χωρίς οικονομικές απολαβές με μόνη από πλευράς της ΑΕΑ τα μεταφορικά τους έξοδα. Μόλις 2 ποδοσφαιριστές πληρώνονται επειδή έχουν οικογένειες και ένας επειδή ήρθε από ομάδα Β’ Εθνικής. Και ο κ. Χουρσουζίδης αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου που θα προπονείται η ομάδα. Σε πρώτη φάση οι προπονήσεις γίνονται στο Νησί ενώ έγινε δεκτή η αίτηση της Αλεξάνδρειας για την παραχώρηση του γηπέδου των Καβασίλων. Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός πως το πρωτάθλημα ξεκινάει αργά και θα υπάρξει χρόνος προετοιμασίας και οργάνωσης. Η ομάδα δεν πρέπει να αφανιστεί, ωστόσο ο αφανισμός δεν είναι μακριά από την βιωσιμότητα είπε κλείνοντας ο Π. Χουρσουζίδης. 
gs9Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αριστείδης Ματσούκας που μίλησε και ως εκπρόσωπος του δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και με την ιδιότητα του ποδοσφαιρικού παράγοντα. Ο κ. Ματσούκας αναφέρθηκε στο γενικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας και για πολλοστή φορά μίλησε για τα υπέρογκα πρόστιμα της Δ’ Εθνικής η οποία εδώ και πολλά χρόνια συντηρεί οικονομικά την ΕΠΟ. Η Αλεξάνδρεια θα έχει την βοήθεια και του δήμου Αλεξάνδρειας και την δική μου προσωπικά είπε ο κ. Ματσούκας ενώ πρότεινε στους διοικούντες να σκεφτούν το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του γηπέδου της Αγκαθιάς που πληροί όλες τις προϋποθέσεις. 
gs10Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον Δ. Παπαδόπουλο που εξέφρασε τη χαρά του για την νέα διοίκηση που πρόκειται να γίνει και τον τρόπο με τον οποίον σκέφτεται αυτή να λειτουργήσει. “Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι πρόκειται να αλλάξει στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία της ομάδας και θα δημιουργηθεί ένα σύνολο με δικά μας παιδιά” είπε χαρακτηριστικά. Ο δήμος Αλεξάνδρειας φέτος θα εκπροσωπηθεί στη Δ’ Εθνική μόνο από την Αλεξάνδρεια και θα είναι κοντά σε όλα τα ζητήματα της Α.Ε.Α. 
Ο Στράτος Κούντζας ήταν εκείνος που αναφέρθηκε ίσως με την ψυχρή λογική λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Στρ. Κούντζας έθιξε το οικονομικό ζήτημα το οποίο είναι το σημαντικότερο όλων και είναι εκείνο που δεν έχει η Αλεξάνδρεια τα τελευταία χρόνια. 
Τον λόγο πήρε και ο γιατρός Θ. Μαντζίλας που δεσμεύτηκε πως θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στα εντός έδρας παιχνίδια της Αλεξάνδρειας όταν αυτό θα είναι εφικτό. 
Στη Γ.Σ. βρέθηκε και ο Νίκος Λιολιόπουλος, εκπρόσωπος του Φιλίππου Μελίκης που χαρακτήρισε μικρό θαύμα αυτό που συνέβη φέτος στην Αλεξάνδρεια. Μάλιστα ο κ. Λιολιόπουλος πρότεινε για πρόεδρο στην Αλεξάνδρεια τον Αριστείδη Ματσούκα που έχει την πολύχρονη πείρα από την Αγκαθιά. 
Νέο Δ.Σ. πάντως δεν εκλέχθηκε ούτε βρέθηκε το πρόσωπο που θα βρίσκεται στην προεδρεία της Αλεξάνδρειας φέτος και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και τρίτη Γενική Συνέλευση για να παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *