ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Βέροια

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Βέροια
stathakis«Ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πνίγονται από τα χρέη τους σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών, τα χρέη τους σχεδόν αγγίζουν τα200 δις ευρώ και τους σπρώχνουν ολοένα και πιο κοντά στο λουκέτο. 
Οι Μικρές και οι Πολύ Μικρές επιχειρήσεις βιώνουν μία πραγματική καταστροφή σε αυτές τις συνθήκες που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες, μαζί με τις…

οικογένειες τους και τους εργαζόμενους που απασχολούν να καταδικάζονται στην πλήρη απόγνωση. 
 
ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 
 
* Διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων μιας επιχείρησης κατά ποσοστό αντίστοιχο της μέσης μείωσης του ετήσιου κύκλου εργασιών του κλάδου δραστηριοποίησης της εταιρείας κατά την τριετία 2009-2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη μείωση για τον ίδιο κλάδο κατά την προηγούμενη τριετία. Άμεση αναστολή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών μέχρι τη λήψη των σχετικών αποφάσεων για τις αναδιαρθρώσεις – κούρεμα των οφειλών. 
 
* Αξιοποίηση για την παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ που αυτή τη στιγμή λιμνάζουν στις τράπεζες και δεν έχουν αξιοποιηθεί αυτά τα κεφάλαια. 
 
* Ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, για τη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ώστε να στηριχθεί η απασχόληση και να τονωθεί η ανάπτυξη. 
 
* Αναμόρφωση – τροποποίηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ έτσι ώστε να είναι δυνατή η ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα των επιχειρήσεων, εκείνων που έχουν δυσμενή στοιχεία λόγω της κρίσης και των μνημονίων. 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ 
στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 8:30 μ.μ. στο τουριστικό περίπτερο της Εληάς με 
 
θέμα: 
«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την έξοδο από την κρίση. Ανάπτυξη και ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»Ομιλητής: Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής  οικονομολόγος, βουλευτής Χανίων. 
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *