ΤΟΠΙΚΑ posted by

Σε κόντρα ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας με τον Δήμο για την λαϊκή αγορά

Σε κόντρα ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας με τον Δήμο για την λαϊκή αγορά
emporikosnew

Χτες το βράδυ (13/09) συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Αλεξάνδρειας. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Γιάννης Ουσταμπασίδης, ο γραμματέας Γιώργος Παπαδήμας και τα μέλη Γιάννης Τσαρτσάνης και Αντώνης Σταμάτης. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το θέμα του έργου της ανάπλασης των πεζοδρομίων της Αλεξάνδρειας. Ο Γ. Ουσταμπασίδης ενημέρωσε το σώμα πως…

υπάρχουν πολλοί έμποροι που διαμαρτύρονται επί του θέματος καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που αφορούν το τεχνικό κομμάτι. Μάλιστα κάποιοι σκέφτονται να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει άμεσα το έργο.

papadimasΟ Γ. Παπαδήμας ανέφερε το θέμα της έλλειψης χώρου για τους κάδους απορριμάτων και μάλιστα ρωτώντας κάποιον από τους υπεύθυνους του έργου εισέπραξε την απάντηση πως κάτι τέτοιο δεν έγινε για να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες για τοποθέτηση τέτοιου χώρου μπροστά σε σπίτι ή κατάστημα κάποιου. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του συλλόγου με φορείς, εμπόρους και κάποιον εργολάβο του έργου, μετά από πρόταση του Γ. Τσαρτσάνη που ανέφερε πως είδε να υπάρχει κυκλοφοριακή τάξη με το έργο της ανάπλασης και παρόλο που στένεψαν οι δρόμοι, η κίνηση γίνεται με γρήγορη ροή χωρίς καθυστερήσεις. 

tsartsanisΣτη συνέχεια ο Γ. Τσαρτσάνης ενημέρωσε το σώμα για την παρουσία του σε εκδήλωση στο Επιμελητηρίου Ημαθίας για την εγκληματικότητα η οποία αναβλήθηκε λόγω της μη παρουσίας του Αστυνομικου Διευθυντή Ημαθίας και για το θέμα της μεταφοράς του Τελωνείου στην Κουλούρα. 

Ένα άλλο θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν αυτό της διοργάνωσης κοπής βασιλόπιτας Ομοσπονδίας Ε.Σ. Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας στην Αλεξάνδρεια η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στο κέντρο “Μούσες”. 

Ένα σημαντικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Γ. Τσαρτσάνης ήταν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΕ. Ήδη παρακρατείται ένα ποσό της τάξεως των 30 ευρώ από τους εμπόρους στις εισφορές, χρήματα τα οποία πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για να αποδοθούν στους επιχειρηματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Δεν έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο ωστόσο υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις πως τα χρήματα των εισφορών υπέρ του ταμείου ανεργίας δεν χάνονται και κρατούνται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αποφασίστηκε να σταλεί ένα έγγραφο στην ΕΣΕΕ με όλα τα ερωτήματα επί του θέματος για να μπορούν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους. 

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε ακόμα το θέμα του ακτινολογικού μηχανήματος που έχει μεταφερθεί από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας στο νοσοκομείο της Βέροιας, μηχάνημα που είχε αγοραστεί από τον Ε.Σ. Ο διευθυντής του νοσοκομείου ζήτησε άλλους δύο μήνες παράταση για να μείνει το μηχάνημα στο νοσοκομείο και στο Κ.Υ. θα έρθει καινούριο μηχάνημα στο διάστημα αυτό. 

Ο Γ. Παπαδήμας αναφέρθηκε στο θέμα των δημοτικών σχολείων Αλεξάνδρειας αφού είχε βρεθεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας. Πρόβλημα υπήρξε με το 4ο δημοτικό της πόλης μας αφού δεν χωρούσαν σε δύο τάξεις του σχολείου ο αριθμός των παιδιών που είχαν γραφτεί. Αποφασίστηκε να γίνει η μεταφορά τους στο 3ο και μέσα στον Ιανουάριο να γίνει νέο χωροταξιακό σχέδιο. Στη συνέχεια ο Γ. Παπαδήμας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου στην οποία έθεσε το θέμα της λαϊκής αγοράς η οποία παρά τις διαβεβαιώσεις του δήμου Αλεξάνδρειας δεν άλλαξε όσον αφορά τα όρια για τα οποία είχε δεσμευτεί ο δήμος. Έκπληκτη η κ. Μοσχοπούλου άκουσε πως δεν άλλαξε τίποτα στον τρόπο της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και δεσμεύτηκε να μου τηλεφωνήσει μέχρι σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) χωρίς να το κάνει, είπε ο Γ. Παπαδήμας. 

Ο Γ. Τσαρτσάνης πρότεινε να καλεστούν τα δύο συνδικαλιστικά όργανα των πωλητών λαϊκών αγορών και να τους παραθέσουν το πρόβλημα. Είναι νόμιμα συνδικαλιστικά όργανα και έχουν νόμιμες υποχρεώσεις. Όπως εμείς παλαιότερα έχουμε έρθει σε κόντρα με δικά μας μέλη, μπορούν να το κάνουν και εκείνοι με δικά τους τα οποία δεν είναι νόμιμα. Δεν τους βλέπουμε σαν εχθρούς και ας αιωρείται κάτι τέτοιο συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

oustabaΟ Γ. Ουσταμπασίδης είπε πως είναι γνωστό ποιοι καταλαμβάνουν τον συγκεκριμένο χώρο και για ποιον λόγο δεν τους ενοχλεί κανείς. Το παζάρι το θέλουμε στην Αλεξάνδρεια αλλά με την σωστή και νόμιμη λειτουργία. Πρέπει να πιέσουμε τον δήμο και αναγκαστικά να έρθουμε σε κόντρα. Στον δήμαρχο δεν θέλω να ξαναπάμε που προφανώς παίζει μαζί μας. Να συμβουλευτούμε έναν νομικό και να κινήσουμε νομική διαδικασία είπε ο πρόεδρος. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Γ. Παπαδήμας που πρότεινε να συνταχθεί έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον δήμο Αλεξάνδρειας από τον Εμπορικό Σύλλογο κάτι που αποφασίστηκε να γίνει τις επόμενες ημέρες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *