ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Γουρουνόπουλο στο φούρνο μαριναρισμένο με μπίρα

Συνταγή της ημέρας: Γουρουνόπουλο στο φούρνο μαριναρισμένο με μπίρα
gourounopouloΥλικά
1,6 κιλ. χοιρινό, μπούτι ή σπάλα, χωρίς κόκαλο 
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
3 φλιτζ. τσ. μπίρα
4 κ.σ. μέλι
1/2 φλιτζ. τσ. μουστάρδα Ντιζόν
5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι 
 
Παρασκευή:

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα από την προηγούμενη μέρα. Αναμειγνύουμε κρεμμύδι, μέλι, μουστάρδα, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σκόρδο, πιπέρι και την μπίρα σε κατσαρόλα και τους δίνουμε μια βράση, ανακατεύοντας. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, βάζουμε το κρέας στο σκεύος όπου θα το ψήσουμε -πρέπει να είναι σε ανάλογο μέγεθος-, το σκεπάζουμε με τη μαρινάδα, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 8 ως 24 ώρες, γυρίζοντάς το 3-4 φορές. Όταν πρόκειται να το ψήσουμε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°. Σε κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το κοκκινίζουμε καλά, απ’ όλες τις πλευρές. Το ξαναβάζουμε στο σκεύος του, το περιχύνουμε με λίγες κουταλιές μαρινάδας και το ψήνουμε στο φούρνο περίπου 2 ώρες, γυρίζοντάς το και προσθέτοντας μαρινάδα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ξύνουμε από το ταψί του ό,τι κολλημένο έμεινε από το ψήσιμο και το βάζουμε στο τηγάνι όπου το κοκκινίσαμε, μαζί με το ζουμί που άφησε το κρέας και την υπόλοιπη μαρινάδα. Ζεσταίνουμε αυτή τη σάλτσα και κατόπιν την περνάμε από σουρωτήρι. Προσθέτουμε το κρύο φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το χοιρινό και σερβίρουμε.
 
athinorama.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *