ΚΟΣΜΟΣ posted by

Εντυπώσεις απ’την 15η Πανευρωπαϊκη Συνάντηση Μοτοσυκλέτας

Εντυπώσεις απ’την 15η Πανευρωπαϊκη Συνάντηση Μοτοσυκλέτας
sincity23Το European Bike Week έλαβε χώρα από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Faaker See της Αυστρίας. 
Εκεί έδωσαν το “παρών” περίπου 70.000 μοτοσυκλετιστές και το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από τέλειο. 
Στην Αυστρία βρέθηκε και μια “τρελοπαρέα” από την Ελλάδα. 
Ο Ζήσης Μήτσιος του Sin City Alexandria και η παρέα του, πήγαν, είδαν και…

επέστρεψαν δριμύτεροι για να μας περιγράψουν τις εμπειρίες τους. 
Από ότι θα καταλάβετε, μάλλον… “δεν τους άρεσε καθόλου”, όποτε θέλουν οπωσδήποτε να ξαναπάνε να δουν μήπως και αλλάξουν τα πράγματα! 
Και πως να περάσουν καλά; 
Παντού μοτοσυκλετιστές, rock μουσική, κρύα μπύρα, ζεστά χαμόγελα, δίτροχες καλλονές, (σκέτες) καλλονές… πραγματικά τα παιδιά πρέπει να έζησαν ένα δράμα! 
Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ζήση, το Sin City Alexandria και την υπόλοιπη παρέα και να τους ευχηθούμε… και του χρόνου! 
Ακολουθούν οι εμπειρίες της παρέας δια χειρός Ζήση Μήτσιου. 
 
Όνειρο των τελευταίων ετών το European Biker Week στην Αυστρία! 
 
Φέτος η συζήτηση για το ταξίδι ξεκίνησε μήνες πριν με κάποιους να είναι σίγουροι και κάποιοι να το απορρίπτουν για οικονομικούς λόγους! Όταν άρχισε να «ζεσταίνει» το πράμα κουβέντες όπως «αν δεν πάμε τώρα, πότε? Ίσως ποτέ!» και «ως του χρόνου δεν ξέρουμε πως θα ’μαστε» έπεισαν και τους τελευταίους της παρέας!! Έτσι λοιπόν η παρέα από την Ημαθία, ο Ζήσης, η Κατερίνα, ο Γιάννης, η Σάνυ, ο Αργύρης, ο Θοδωρής και ο Στέλιος με 4 Harley ξεκίνησαν για αυτή την μοναδική εμπειρία. 

 

Το ταξίδι μας ξεκίνησε απo Βέροια- Ηγουμενίτσα και επιβίβαση στο καράβι για το βαρετό και ατελείωτο ταξίδι 26 ωρών ως τη Βενετία! Τυχεροί όμως καθώς λόγω της καθυστέρησης αποφύγαμε μια τρομερή καταιγίδα με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι από καλός έως άψογος για το υπόλοιπο του ταξιδιού! Η διαδρομή Βενετία-Ούντινε αδιάφορη & αγχωτική λόγω της κίνησης φορτηγών, από κει και πέρα όμως το τοπίο αλλάζει, γίνεται πιο ορεινό και εντυπωσιακό καθώς ετοιμάζεσαι να περάσεις τα σύνορα για Αυστρία! 
Η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα κοντά στην πόλη Villach, στην ευρύτερη περιοχή της Αυστρίας που λέγεται Carinthiaκαι περιλαμβάνει ημιαλπικό τοπίο με πολλές διάσπαρτες λίμνες, γραφικά χωριά και πόλεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!!! Το event πραγματοποιείται στη λίμνη Faaker see και περιλαμβάνει ΟΛΗ την περίμετρο της λίμνης. Η λίμνη μονοδρομείται και για να γυρίσει κάποιος στο σημείο που ήταν πριν πρέπει να κάνει αναγκαστικά το γύρο της λίμνης! To κύριο event στην ουσία χωρίζεται σε 3 «χωριά» γύρω από τη λίμνη: το Harley Village, το Arneitz Village & το Free Biker Village Στα 2 πρώτα χωριά υπάρχει ο κύριος όγκος των περιπτέρων-εκδηλώσεων-happenings ενώ στο 3ο κατασκηνώσεις & bar κατά κύριο λόγο.  
 
Στην ουσία η εκδήλωση είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πανηγύρι για bikers και να ξεκαθαρίσω εδώ για ΟΛΟΥΣ τους bikers! Είδαμε από scooter και μικρά μηχανάκια μέχρι πίστας, touring, choppers και φυσικά Harley! Η αλήθεια είναι ότι τα Harley αντιπροσώπευαν το 80% της προσέλευσης μηχανών, μιας προσέλευσης που φέτος εκτιμάται ότι ήταν 70.000!!! 
 

Στο «πανηγύρι» λοιπόν αυτό μπορεί να βρει κανείς οτιδήποτε έχει σχέση με τη μηχανή! Από ρουχισμό κάθε είδους,accessories για bikers, ανταλλακτικά, κράνη, βελτιώσεις,customizing,διακοσμητικά, κτλ! (η αλήθεια είναι ότι οι τιμές δεν ήταν και τόσο χαμηλές όπως είχαμε ακούσει αλλά ψάχνοντας έβρισκες ευκαιρίες!) Φυσικά στα 3 χωριά υπήρχαν χώροι για κάθε είδους φαγητό (από μεξικάνικο & Burgers ως παραδοσιακές Αυστριακές γεύσεις και γουρουνόπουλα στη σούβλα!), μεγάλα bar με δικό τους stage (εκτός του κεντρικού stage στο Harley Village) με ζωντανές εμφανίσεις από μπάντες καθώς έπαιρνε να βραδιάζει! 

 
 
 
Εκτός από την συγκέντρωση στο Faaker See ένας άλλος λόγος για να επισκεφτεί ένας μοτοσυκλετιστής την περιοχή είναι και οι διαδρομές απίστευτης ομορφιάς & κάλλους εκεί γύρω!!! Σε απόσταση 20-30-50.χιλ από τη λίμνη μπορείτε να επιλέξετε διαδρομές δίπλα σε λίμνες, διαδρομές ορεινές σε θέρετρα του σκι, σε γραφικά πανέμορφα χωριά, παλιά κάστρα κτλ! Η πρώτη μας εντύπωση ήταν ότι βρεθήκαμε σε παραμύθι!!! Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας να διασταυρώνεσαι με εκατοντάδες μηχανές, που απολάμβαναν όπως κι εμείς τη φυσική ομορφιά του τοπίου! 
Η οργάνωση τους είναι μοναδική! Φανταστείτε ένα ολόκληρο δικό μας Νομό στην Ελλάδα να ζει & να αναπνέει για αυτήν την εκδήλωση κάθε χρόνο! Τα πεντακάθαρα χωριά να καλωσορίζουν τους bikers στον τόπο τους και σε κάθε τοπικό μπαρ-restaurant να υπάρχουν ειδικοί χώροι για biker-parking! Η σήμανση στους δρόμους ιδανική με αποτέλεσμα να θέλει προσπάθεια για να χαθείς (αν ήξερες που πηγαίνεις!) Μέχρι και τους αστυνομικούς τους είδα να κόβουν την κίνηση στα αμάξια και να δίνουν προτεραιότητα στις μηχανές (εκεί κόντεψα να λιποθυμήσω!!!). 
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!! 
 
 
Αξίζει νομίζω για οποιονδήποτε ασχολείται με τη μηχανή μια φορά στη ζωή του να πάει στη συγκέντρωση στο Faaker See, είτε για να απολαύσει μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συγκεντρώσεις μοτοσυκλέτας, είτε για τις μοναδικές διαδρομές που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή! 
Κάθε φορά πλέον που φέρνω στο μυαλό μου αυτό το ταξίδι 2 λέξεις ξεχωρίζουν: 
Μοτοσυκλέτα – Πολιτισμός!!! 
 
Ζήσης Μήτσιος 
SIN CITY
 
 
 
streetmag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *