ΜΟΥΣΙΚΗ posted by

Απλά υπέροχος χτες στη Θέρμη ο Γιάννης Χαρούλης! (βίντεο)

Απλά υπέροχος χτες στη Θέρμη ο Γιάννης Χαρούλης! (βίντεο)

gx4Την προτελευταία συναυλία στην φετινή περιοδεία του έδωσε χτες στο Φράγμα της Θέρμης ο Γιάννης Χαρούλης. Γύρω στις 4 χιλιάδες θαυμαστές του από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στη συναυλία και τον αποθέωσαν στη σκηνή για πάνω από 3 ώρες. Παρά το γεγονός ότι η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα και λόγω βροχής αναβλήθηκε, το Φράγμα της Θέρμης κατακλείστηκε από κόσμο που για ακόμα μία φορά με ενθουσιασμό, τραγούδι και…

χορό απόλαυσε το φαινόμενο της Ελληνικής μουσικής να κάνει τις “Μαγγανείες” του στη σκηνή. 

gx5Ο Χαρούλης αφιέρωσε την προτελευταία αυτή συναυλία στον Θανάση (Θανασάρα) Παπακωνσταντίνου λίγο πριν ερμηνεύσει το κομμάτι “Τότε και εγώ”. Δεν ξέχασε τους 3 μεγάλους Νίκους του Ελληνικού πενταγράμμου, τον Νίκο Παπάζογλου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι “Παράβαση (Αχαρνής)” που το συμπεριλαμβάνει σε κάθε του συναυλία φέτος. Τον Νικόλα Άσιμο ερμηνεύοντας το “Βενσερέμος”, που επίσης περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των φετινών του συναυλιών. Φυσικά δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον Νίκο Ξυλούρη στην ερμηνεία της “Πάντα θλιμμένης χαραυγής” ξεσηκώνοντας το κοινό. 

gx6Πλησιάζοντας προς το τέλος της καλοκαιρινής του περιοδείας ο Γιάννος Χαρούλης σφραγίζει μία επιτυχημένη σειρά συναυλιών οι οποίες έφεραν έναν διαφορετικό τόνο και ρυθμό στην Ελληνική μουσική προσελκύοντας κοινό πολλαπλών ηλικιών που δείχνει να στρέφεται σε πιο ποιοτικά και παραδοσιακά μονοπάτια τα οποία στις μουσικές του Χαρούλη παντρεύουν άριστα την παράδοση με τα ροκ και ethnic ακούσματα. Οι μουσικοί που τον πλαισίωσαν φέτος, ο Κωνσταντής, ο Μιχάλης, ο Παύλος και ο Πάνος έβγαλαν μία άριστη χημεία πάνω στη σκηνή και ταίριαξαν απόλυτα στο στυλ και το ύφος του Χαρούλη. 

Ο Χαρούλης ερμήνευσε τις μεγάλες επιτυχίες του όπως οι “Μαγγανείες”, “Χειμωνανθός”, “Της λήθης το πηγάδι”, “Η ουρά του αλόγου”, “Σύννεφα του γυαλού”, “Μαύρη Πεταλούδα”, “Το σκουλαρίκι” (με το kazoo που του χαρίσαμε πριν τη συναυλία), “Του Λασιθιού ο δρόμος” και πολλές ακόμα. Και όπως ο κάθε Κρητικός τραγουδοποιός που σέβεται την παράδοση της Κρήτης, τον “Ερωτόκριτο” του Βιτσέντζου Κορνάρου. 

gx1

Κορυφαία ερμηνεία στη χτεσινή συναυλία μακράν “Ο ακροβάτης” που τραγούδησαν πρώτοι οι Χαΐνηδες και ο Μίλτος Πασχαλίδης, τραγούδι που συχνά πυκνά ερμηνεύει και ο Χαρούλης στις συναυλίες του. 

Μετά το τέλος της παράστασης ο Γ. Χαρούλης ακομπλεξάριστα βγήκε από το καμαρίνι του και με προθυμία φωτογραφήθηκε με όλους τους θαυμαστές του με ζεστασιά χαμόγελο. 

 

Σε ευχαριστούμε για το ωραίο καλοκαίρι Γιάννο Χαρούλη, να σε έχει Θεός καλά! Και που ξέρεις, μπορεί του χρόνου να συναντηθούμε και στην πόλη μας την Αλεξάνδρεια..

gx2

  

gx7

 

gx8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τάσος Ντομουχτσής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *