ΥΓΕΙΑ posted by

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας πριν τον χειμώνα

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας πριν τον χειμώνα
anosopoiitiko1. Κλείστε μάτι στην… άμυνα (του οργανισμού): Οι μειωμένες ώρες ύπνου, είναι πιθανό να αποδυναμώσουν την άμυνα του ανοσοποιητικού σας συστήματος.  Φροντίστε όσο μπορείτε και το επιτρέπει το πρόγραμμά σας να ξυπνάτε έχοντας χορτάσει ύπνο
 
2. Ακούστε την! 

Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική επιδρά ευεργετικά στην άμυνα του οργανισμού καθώς μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να απαλλαγούμε από το στρες που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό
 
3. Ακονίστε το μυαλό σας: Το διάβασμα, τα σταυρόλεξα, ή τα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, μπορεί να ενισχύσουν και την άμυνα μας σύμφωνα με έρευνες.
 
4. Μην στερήστε: Οι αυστηρές και στερητικές δίαιτες στερούν τον οργανισμό μας από τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη θωράκιση του αμυντικού μας συστήματος και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας. Αποφύγετε τες!
 
5. Η βιταμίνη που δεν πρέπει να σας λείψει: Όσοι έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C, αντιμετωπίζουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από ιώσεις το χειμώνα.Φροντίστε λοιπόν να μην σας λείπει η συγκεκριμένη βιταμίνη, η οποία μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική στην καταστολή του κρυολογήματος όπως πίστευαν παλιότερα, παραμένει ωστόσο χρήσιμη στην πρόληψή του. Οι πιπεριές και τα πορτοκάλια είναι καλές πηγές.
 
lifezone.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *