ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Πάγωσε η πώληση της ΕΒΖ

Πάγωσε η πώληση της ΕΒΖ
EVZΗ «Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. υπό Ειδική Εκκαθάριση» ανακοινώνει ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της συμμετοχής της στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρη Α.Ε. κηρύχθηκε άγονος, αφού οι δύο βασικοί υποψήφιοι απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η πώληση της παραπάνω συμμετοχής παραμένει πρωταρχικός στόχος του Ειδικού Εκκαθαριστή, ο οποίος θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με…

την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Την ίδια στιγμή προχωράει η διαδικασία για την πώληση της ΣΕΚΑΠ με πέντε από τους έξι υποψηφίους που υπέβαλαν πρόταση να «περνούν» στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Ειδικότερα, οι τρεις ενδιαφερόμενοι είναι από την Ελλάδα και οι υπόλοιποι τρεις από χώρες του εξωτερικού (Βουλγαρία, Τουρκία και ΗΠΑ). Ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος A.E., με τη βοήθεια του συμβούλου πώλησης Deloitte και της αρμόδιας Ειδικής Επιτροπής, προχώρησε στην αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος που υποβλήθηκαν και προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας οι πέντε υποψήφιοι.
«Σχετικά με τα δύο Σωματεία των εργαζομένων, δεν ανταποκρίθηκαν όσον αφορά στην προσκόμιση στοιχείων όπου να διαπιστώνεται η οικονομική τους δυνατότητα να διεκπεραιώσουν τη συναλλαγή και να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης για τη βιωσιμότητα της Εταιρίας», αναφέρει η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ.
Οι υποψήφιοι «μνηστήρες» που υπέβαλαν αίτηση είναι:
1. Alfa Finance Holding AD (Βουλγαρία) σε συνεργασία με την εταιρία Openmark Ltd. (Ην. Βασίλειο).
 
2. Damco Energy Α.Ε., εταιρία του Ομίλου Κοπελούζου.
 
3. Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος Α.Ε.
 
4. Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S. (Τουρκία).
 
5. 5. York Capital Management Global Advisors LLC (ΗΠΑ).
 
6. Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ Α.Ε. και Σωματείο Υπαλλήλων & Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
 
agrotypos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *