ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Ενδιαφέρεται να αγοράσει το εργοστάσιο Ζάχαρης ο Ιβάν Σαββίδης!

Ενδιαφέρεται να αγοράσει το εργοστάσιο Ζάχαρης ο Ιβάν Σαββίδης!
EVZΤην πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση στο διαγωνισμό για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ανακοίνωσε ο ομογενής επιχειρηματίας και νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί και τις εξελίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις μελλοντικές κινήσεις του στον τομέα της ελληνικής αγοράς ενέργειας, αφού όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «Γιατί όχι;». Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης του…

ομίλου επιχειρήσεων Agrocom, στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται η Donskoy Tabak, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας. Διετέλεσε βουλευτής, για δύο θητείες, στη ρωσική Δούμα, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν και υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ροστόφ.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με Ρώσους επιχειρηματίες, που συνολικά διαθέτουν κεφάλαια ύψους 500 δισ. ευρώ, για να έρθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν σημαντικά ποσά. «Οι Ρώσοι θέλουν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν η ελληνική πολιτεία θέλει αυτή τη στιγμή τα ρωσικά κεφάλαια», τόνισε. Κατά τον κ. Σαββίδη, αν η Ελλάδα πει σε Ρώσους επιχειρηματίες «ότι έχετε ένα χρόνο να κάνετε κάτι στην Ελλάδα», τότε τον Οκτώβριο του 2013 η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πει ότι είναι οικονομικά εύρωστη και ανεξάρτητη χώρα.
paseges

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *