ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της Κυριακής: Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα και πατάτες φούρνου με ρίγανη

Συνταγή της Κυριακής: Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα και πατάτες φούρνου με ρίγανη
souvlakiamarinarismenaΣουβλάκι, το αγαπημένο! Πόσο μάλλον αν είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι. Ετοιμάστε το για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
 
Υλικά
700 γραμμ. μπούτι χοιρινό (κιλότο ή στρογγυλό), κομμένο σε μπουκιές
1 φλιτζάνι σπιτική μαγιονέζα ή έτοιμη
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

8 ξύλινα σουβλάκια
1 μεγάλο άνυδρο κομμένο κρεμμύδι
2 πιπεριές χρωματιστές
8 ντοματίνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Για τις πατάτες φούρνου
6 μεγάλες κίτρινες πατάτες
6 κουταλιές σούπαςελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
Σ’ ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τις φέτες των 2 κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τρίβουμε πιπέρι. Μ’ ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο, ή ακόμα κι από την προηγούμενη ημέρα. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε καλά και φυλάμε στη συντήρηση. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και τα κομμάτια πάλι στη μέση. Κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε ίνες και σπόρους και τις κόβουμε στη μέση και πάλι σε τέταρτα. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο. Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια κρέας, κρεμμύδι, πιπεριά, ντοματίνια. Ξεκινάμε με λαχανικό και τελειώνουμε με λαχανικό. Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Συνολικά θέλουν 12΄-15΄ ψήσιμο.
 
Για τις πατάτες φούρνου: Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 6. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 15΄. Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC στις αντιστάσεις. Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε να σπάσουν μεταξύ τους οι πατάτες και να κάνουν εξογκώματα. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30΄-35΄, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν μελωμένες.
 
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 150 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά
 
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *