ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Θα συνεχίσουν την λειτουργία τους σε Ελλάδα και Σερβία οι μονάδες της ΕΒΖ διαβεβαιώνει η Διοίκηση

Θα συνεχίσουν την λειτουργία τους σε Ελλάδα και Σερβία οι μονάδες της ΕΒΖ διαβεβαιώνει η Διοίκηση
EVZΔελτίο Τύπου σχετικά με την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εξέδωσε η Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας (ΕΒΖ) απαντώντας παράλληλα και σε δηλώσεις του κ. Miodrac Κostits ιδιοκτήτη της εταιρείας παραγωγής ζάχαρης Sunoko στη Σερβία. Στην ανακοίνωσή της η ΕΒΖ ξεκαθαρίζει επίσης ότι «ανεξάρτητα από την διαδικασία πώλησης του μεριδίου που σήμερα ανήκει στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ η Ε.Β.Ζ. Α.Ε. στην Ελλάδα και οι θυγατρικές της στην Σερβία συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα».
Στο σημείο αυτό…

υπενθυμίζουμε ότι όπως πρώτος είχε γράψει ο ΑγροΤύπος σε ρεπορτάζ του την 1η Νοεμβρίου η γερμανική εταιρεία Sudzucker AG, είναι ο όγδοος παίκτης στην κούρσα εξαγοράς της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Ο ένατος και τελευταίος που έχει περάσει στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι εμπορική εταιρεία ξένων συμφερόντων αγνώστων μέχρι στιγμής λοιπών στοιχείων, μιας και η ΑΤΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα των υποψήφιων «μνηστήρων» της ΕΒΖ. Έτσι η λίστα με τα ονόματα των υποψήφιων αγοραστών διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:
  • Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία
  • Litex Commerce JSC (Βουλγαρία)
  • Polski Cukier (Πολωνία)
  • Ιβάν Σαββίδης
  • Cristal Union (Γαλλία)
  • FFIR (Ιταλία)
  • MK Group – Costits (Σερβία)
  • Sudzucker AG ( Γερμανία)
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΒΖ:
1. Η Ε.Β.Ζ. Α.Ε. κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών των εταιρειών SAJKASKA και CRVENKA οι οποίες δραστηριοποιούνται για παραγωγή ζάχαρης στην επαρχία της Βοϊβοντίνα. Οι δύο εταιρείες λειτουργούν με επιτυχία και παρουσιάζουν αξιόλογη κερδοφορία στη διάρκεια των τελευταίων ετών.
2. Η Ε.Β.Ζ. Α.Ε. στην Ελλάδα κατόρθωσε σε μία τριετία να εκμηδενίσει τις ζημιογόνες χρήσεις έτσι ώστε στη χρήση 30/06/2012 ο Όμιλος να παρουσιάσει για πρώτη φορά μετά από εφτά χρόνια κερδοφορία. Τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης αναρτήθηκαν όπως προβλέπεται στο site του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στο οποίο η Ε.Β.Ζ. Α.Ε. είναι εισηγμένη.
3. Οι προοπτικές για τη χρήση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30/06/2013 είναι συγκρατημένα αισιόδοξες με πρόβλεψη τόσο η Ελληνική εταιρεία όσο και οι δύο θυγατρικές της Σερβίας να παρουσιάσουν κερδοφορία.
4. Τέλος σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από την διαδικασία πώλησης του μεριδίου που σήμερα ανήκει στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ η Ε.Β.Ζ. Α.Ε. στην Ελλάδα και οι θυγατρικές της στην Σερβία συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα.
agrotypos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *