ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με ψητά τοματίνια, λαχανικά και μοτσαρέλα

Συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με ψητά τοματίνια, λαχανικά και μοτσαρέλα
rigatoniΥλικά για 4 άτομα
500 γρ. “κοχύλια” (μεγάλα, ριγωτά ζυμαικά)ή τορτιλιόνι
600 γρ. τοματίνια (στρογγυλά ή μακρόστενα)
2 κίτρινες πιπεριές
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 μικρές μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα βουβαλίσια
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 σκ….

σκόρδου τριμμένες
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. ξερός βασιλικός
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο 
 
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο. Πλένουμε τα τοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο με το σκόρδο, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. Ρίχνουμε το μείγμα στα τοματίνια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι και τ’ απλώνουμε, κοντά το ένα στο άλλο. Τα ψήνουμε για 15′ περίπου, μέχρι να μελώσουν. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με τους χυμούς τους και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και τα κολοκυθάκια σε στρογγυλά φετάκια. Τα λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο φούρνο για 15′ μέχρι να ψηθούν (τα ψήνουμε παράλληλα με τα τοματίνια, εφόσον χωράει ο φούρνος).
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα τοματίνια και τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε καλά, ώστε να λιώσουν σχεδόν τα τοματίνια και να γίνουν σαν σάλτσα. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια. Σερβίρουμε αμέσως.
athinorama.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *