ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Προκήρυξη για το πρωτάθλημα Μικτών ομάδων Ενώσεων

Προκήρυξη για το πρωτάθλημα Μικτών ομάδων Ενώσεων

Περιορισμός στου 96άρηδες – Στις 19/11 η κλήρωση – Στις 5/12 η έναρξη

Ήρθε επιτέλους στις Ενώσεις η πολυσυζητημένη προκήρυξη για το πρωτάθλημα Μικτών ομάδων Ενώσεων. Ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ περιόδου 2012-2013 σε τρεις φάσεις, αποφάσισε να διοργανώσει για φέτος η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ε.Π.Ο.

Σημαντικές οι…

διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περσινή περίοδο. Και πρώτα απ’ όλα η συμμετοχή τριών ηλικιών στην ομάδα των ΝΕΩΝ. Συγκεκριμένα για φέτος θα συμμετέχουν οι γεννηθέντες 1996-1997-1998. Στην 18άδα θα μπορούν να δηλωθούν μέχρι έξι (6) 96άρηδες. Στην 11άδα θα μπορούν να αγωνίζονται μέχρι τέσσερεις (4) 96άρηδες ποδοσφαιριστές, σε όλες τις φάσεις του πρωταθλήματος. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή παικτών των ερασιτεχνικών σωματείων ιδρυτικών των Π.Α.Ε. Απεναντίας στην ομάδα των ΠΑΙΔΩΝ θα μπορούν να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 1999-2000.

 

Επιτρέπεται στην κατηγορία αυτή να συμμετέχουν παίκτες από ερασιτεχνικά σωματεία ιδρυτικών Π.Α.Ε. χωρίς περιορισμό και οι οποίοι μπορούν ταυτόχρονα να αγωνίζονται και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Υποδομής των Π.Α.Ε.

 

Απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση για την συμμετοχή σε αγώνες ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ είναι οι ποδοσφαιριστές να έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.

 

Όσον αφορά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, αυτή θα γίνει σε τρεις φάσεις.

 

Στην Α’ φάση θα συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι πενήντα τρεις (53) Μικτές ομάδες των ΕΠΣ ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε έντεκα (11) ομίλους, (εννιά (9) ομίλους με (5) ΕΠΣ και δυο (2) ομίλους με τέσσερις (4) ΕΠΣ. Στην Β’ φάση θα πάρουν μέρος οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ και οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά τον μήνα Απρίλιο και σε επίπεδο ΖΩΝΩΝ. Οι Ζώνες που δημιουργούνται είναι: Η Βόρεια Ζώνη με τις Περιφέρειες 1η-2η-3η , η Κεντρική Ζώνη με Περιφέρειες την 4η-5η-6η, η Νότια Ζώνη με Περιφέρειες την 7η-8η-9η, και η Ζώνη Νήσων με Περιφέρειες την 10η-11η. Μετά το τέλος της Α’ φάσης συγκροτείται Μικτή ομάδα της Περιφέρειας με ευθύνη του προπονητή της ομάδας που κατετάγη πρώτη στον όμιλο σε συνεργασία με τον Περιφερειακό προπονητή.

 

Στην Γ’ φάση πρωταθλήτρια ορίζεται η νικήτρια ομάδα Ζώνης. Θα συμμετέχουν οι Ζώνες και οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά και σε Εθνικό πλέον Επίπεδο. Μετά το τέλος της Β’ φάσης θα συγκροτηθούν οι τέσσερις (4) ομάδες Ζωνών. Υπεύθυνος για την συγκρότηση της ομάδας κάθε Ζώνης, είναι ο προπονητής που κέρδισε την 1η θέση στην Β’ φάση, σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς προπονητές.

 

Η Ε.Π.Σ. Ημαθίας συμμετέχει στην 3η Περιφέρεια μαζί με τις αντίστοιχες Ε.Π.Σ. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

 

Επίσης να πούμε πως σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στις Β’ και Γ’ φάσεις θα εφαρμόζεται για τους αγώνες των ΝΕΩΝ παράταση και πέναλτι, ενώ για την ομάδα των ΠΑΙΔΩΝ μόνο πέναλτι.

 

Βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος της ΕΠΟ στο τρέχον πρωτάθλημα είναι η συγκρότηση ενός γκρουπ 44 ποδοσφαιριστών κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ (4 παίκτες για κάθε θέση) για την νέα Εθνική ομάδα Κ-15 της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

Τέλος σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως το πρωτάθλημα Μικτών ομάδων στην κατηγορία των ΝΕΩΝ, θεωρείται ως η ανώτατη κατηγορία Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος για την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου περί προνομίων και Ευεργετημάτων σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές. Ως δικαιούμενοι θεωρούνται οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τη Μικτή ομάδα της πρωταθλήτριας Ελλάδος της Ζώνης και αποδεδειγμένα μετέχουν στους αγώνες της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *