ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Στο 90% οι παραλαβές σύσπορου βάμβακος στα εκκοκιστήρια – Σταθερές παραμένουν οι τιμές

Στο 90% οι παραλαβές σύσπορου βάμβακος στα εκκοκιστήρια – Σταθερές παραμένουν οι τιμές
cottonnΣτο 90% φθάνει μέχρι και σήμερα η συγκομιδή σύσπορου βάμβακος που έχει παραδοθεί στα εκκοκκιστηρια με τους τόνους να αγγίζουν – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου – τους 750.000 τόνους. Όσον αφορά το θέμα των τιμών αυτές παραμένουν σταθερές μεταξύ 38 και 42 λεπτά/κιλό (και σε ελάχιστες περιπτώσεις 45 λεπτά/κιλό). Την ίδια στιγμή η διεθνής αγορά το τελευταίο διάστημα δεν παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα…

σύμφωνα με τα στοιχεία του «National Cotton Council of America» την εβδομάδα που μας πέρασε, οι τιμές βάμβακος διακυμάνθηκαν από 69,11 σεντς/λίμπρα μέχρι 74,63 σεντς/λίμπρα. Η τιμή την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου έκλεισε στα 73,06 σεντς ανά λίμπρα. Χθες, Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η τιμή βάμβακος έκλεισε επίσης πάνω από τα 70 σεντς/λίμπρα και συγκεκριμένα στα 71.63 σεντς/λίμπρα. Όσον αφορά την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου οι διεθνής τιμές βάμβακος κυμάνθηκαν μεταξύ 81,95 σεντς/λίμπρα και 84,15 σεντς/λίμπρα.
 
Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει την φετινή χρονιά είναι και αυτό των ποιοτικών προβλημάτων στο βαμβάκι σύμφωνα με όσα μας ανέφερε εκκοκιστής επίσης από τον Θεσσαλικό χώρο. Ειδικότερα, οι τελευταίες βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα να πλήξουν τις ποιότητες του προϊόντος καθώς τα βαμβάκια έχουν υψηλή υγρασία, γεγονός το οποίο υποβαθμίζει το χρώμα της ίνας, καθιστώντας τη σοδειά μας υποδεέστερη. Η υγρασία φυσικά χαμηλώνει και τις αποδόσεις στα εκκοκκιστήρια.
 
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι πολλοί είναι και οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν τα βαμβάκια στις αποθήκες τους αναμένοντας ενδεχόμενη αύξηση των τιμών το επόμενο διάστημα.
agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *