ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Ο κ. Φούχτελ και η επίσκεψή του στα Πιέρια

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Ο κ. Φούχτελ και η επίσκεψή του στα Πιέρια

syrizaΕδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο είμαστε μάρτυρες της κατ’ ευφημισμό «ελληνογερμανικής συνέλευσης». Πρόκειται για έναν νέο θεσμό, γερμανικής έμπνευσης, με τον οποίο επιχειρείται να περιοριστεί η οργή του σκληρά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού απέναντι στην κ. Μέρκελ.

Με κύριο μοχλό τον υφυπουργό Εργασίας κ. Φούχτελ, ο οποίος είναι εντεταλμένος (ύπατος αρμοστής) για την…

Ελλάδα, η γερμανική πλευρά επιχειρεί απροκάλυπτα  τη  διείσδυσή της στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ο χείμαρρος συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι «αιρετοί» εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά.

 

Μήπως σχεδιάζουν από κοινού το ξεπούλημα στους «οικονομικούς κατακτητές» βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων;

 

Μήπως το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στο πως θα βάλουν χέρι στον εθνικό μας πλούτο και τους φυσικούς μας πόρους με χαμηλά ανταλλάγματα;

 

Ακόμα, μήπως μέσω διαφόρων μεθόδων,  επιχειρούν την αποδυνάμωση της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού και την εξουδετέρωση της  προσπάθειας διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα;

 

Ποιοι Δήμαρχοι υπακούουν στα κελεύσματα της συγκυβέρνησης και της τρόικα στις τοπικές κοινωνίες και προετοιμάζουν σχετικές  «προσοδοφόρες επενδύσεις»;

 

Πώς απαντάνε στις απαράδεκτες παρεμβάσεις – παραινέσεις Φούχτελ, που ως ύπατος αρμοστής, ευτελίζει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αυτοτέλειας σε αυτοδιοικητικούς και εργαζόμενους.

 

Τι συζήτησε ο κ. Φούχτελ κατά την επίσκεψή του στη Βέροια και ποιος ο λόγος της μετάβασής του στα Πιέρια;

 

Μήπως την εξυπηρέτηση μεγάλων εγχώριων και διεθνών (κυρίως Γερμανικών) οικονομικών συμφερόντων;  

Φτάνει πια. Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και οι εκφραστές τους πρέπει να ανατραπούν. Οι καιροί δεν δικαιολογούν αναστολές, αναβολές και ενδοιασμούς. Οφείλουμε όλοι, αυτοδιοικητικοί, εργαζόμενοι, τοπικές κοινωνίες να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής..

Τιμούμε το γερμανικό λαό, επιθυμούμε  τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι η φιλία και η συνεργασία των χωρών πρέπει να έχει ως θεμέλιο την ειλικρίνεια, την ισοτιμία και την αλληλεγγύη.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ημαθίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *