ΥΓΕΙΑ posted by

Το κάπνισμα μας χαζεύει!

Το κάπνισμα μας χαζεύει!
smo1Oι συνέπειες του καπνίσματος είναι λίγο πολύ γνωστές. Καταστρέφει όλα τα ζωτικά όργανα του σώματος μας. Καταστρέφει πνεύμονες, καρδιά, αρτηρίες, στομάχι, τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, τα πάντα. Όμως μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι το κάπνισμα βλάπτει επίσης τον εγκέφαλο και τις νοητικές μας ικανότητες. Με λίγα λόγια μας..χαζεύει!
Την έρευνα που δημοσιεύει το iatropedia.gr πραγματοποιήσε το…

King’s College. Στο πλαίσιο της έρευνας το κολλέγιο μελέτησε περίπου 8.000 ανθρώπους άνω των 50 ετών και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, εκτός από το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία επιδρούν αρνητικά στον εγκέφαλο, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
 
Οι ερευνητές μελέτησαν για 8 χρόνια την υγεία του εγκεφάλου σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μετά τα 50 τους.
Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα πήραν μέρος και σε μια σειρά από νοητικά τεστ που γινόντουσαν ανά τακτά διαστήματα, τα οποία έδειχναν για τους καπνιστές μια σταθερή πτώση (ελάχιστη μεν αλλά συνεχή) των λειτουργιών του εγκεφάλου.Το κάπνισμα εμφανίστηκε ως βασικός παράγων που μείωνε τις επιδόσεις στα νοητικά-γνωστικά τεστ, άρα σχετίζεται με τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών.
 
Ο επικεφαλής δρ Άλεξ Ντρέγκαν, δήλωσε ότι: “η φθορά του νου προκαλείται από μια σειρά παραγόντων κινδύνου, μεταξύ των οποίων και το κάπνισμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεσήλικες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να προχωρήσουν σε αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, για να μειώσουν τον κίνδυνο παρακμής του νου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *