ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Τις νέες τιμές για τα ζαχαρότευτλα αποφάσισε το ΔΣ της ΕΒΖ

Τις νέες τιμές για τα ζαχαρότευτλα αποφάσισε το ΔΣ της ΕΒΖ
teytlaΣημαντική αύξηση στην τιμή του ζαχαρότευτλου, ειδικά στην κατηγορία χαμηλής απόδοσης ζαχαρικού τίτλου (στα 11 pol), αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην τελευταία του συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις αφορούν τις κατηγορίες με ζαχαρικό τίτλο από 11-16 pol, όπου η αύξηση συγκριτικά με τις περυσινές τιμές ξεκινά από…

0,33%, για τις υψηλότερες τιμές ζαχαρικού τίτλου, και φτάνει μέχρι και 51% για ζαχαρικό τίτλο 11, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή για ζαχαρότευτλα κάτω από 11 και πάνω από 16 pol.
 
Παράλληλα, η διοίκηση της βιομηχανίας, αποφάσισε και την αύξηση της επιδότησης των μεταφορικών ανά ζώνη, με βάση τη χιλιομετρική απόσταση από τα κέντρα παραλαβής, που, κατά μέσο όρο, ανέρχεται σε 1,1 ευρώ ανά τόνο. Να σημειωθεί ότι, μετά την ένταξη της τευτλοκαλλιέργειας στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, οι παραγωγοί θα λάβουν και επιδότηση που ανέρχεται σε 32 ευρώ το στρέμμα, που σε φυσιολογικές συνθήκες προσδίδει πρόσθετο εισόδημα περίπου 5,3 ευρώ ανά τόνο τεύτλων.
paseges.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *