ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Την ερχόμενη εβδομάδα πληρωμή περίπου 10 εκατομμυρίων για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα πληρωμή περίπου 10 εκατομμυρίων για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
ELGAΤην ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου η πληρωμή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για φυτική και ζωική παραγωγή, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το επόμενο διάστημα (λίγο πριν τα Χριστούγεννα) θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα πληρωμή η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές που έγιναν μέχρι και τον…

Αύγουστο του 2012. Στην ουσία μέχρι και την περίοδο εκείνη σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές σε καλλιέργειες ενώ οι πληρωμές για το τελευταίο τετράμηνο του τρέχοντος έτος θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2013.
Η τελευταία πληρωμή του ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, ενώ μια ακόμα είχε προηγηθεί την την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου. Συνολικά ο ΕΛΓΑ κατέβαλε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 περίπου δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. Από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο.
agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *