ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Πυρετός διαβουλεύσεων στην ΕΒΖ με τους υποψήφιους «μνηστήρες»

Πυρετός διαβουλεύσεων στην ΕΒΖ με τους υποψήφιους «μνηστήρες»
EVZΓαλλικό… άρωμα αποπνέει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο χώρο των γραφείων διοίκησης της ΕΒΖ, στη Θεσσαλονίκη. Ανώτατα στελέχη της συνεταιριστικής ζαχαροβιομηχανίας Cristal Union έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τη διοίκηση της ελληνικής επιχείρησης με σκοπό να τους περάσουν από… ψιλό κόσκινο ενόψει της ολοκλήρωσης του διεθνή διαγωνισμού, για την πώληση του 82,33% της εισηγμένης, που έχει σε εξέλιξη η υπό…

εκκαθάριση ATEbank και φιλοδοξεί να κλείσει επιτυχώς στις προσεχείς εβδομάδες.
Η διαδικασία των απευθείας συνομιλιών κρίνεται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του εγχειρήματος αφού στη διάρκεια τους λύνονται πολλές απορίες που ενδεχομένως προκύπτουν στις “επισκέψεις” των ενδιαφερόμενων στο data room που έχει “στηθεί” αλλά ταυτόχρονα είναι και δηλωτική εν πολλοίς της σοβαρότητας ή μη, με την οποία οι διεκδικητές, του εκχωρούμενου ποσοστού, αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση.
 
Οι Γάλλοι της Cristal Union, βέβαια, δεν είναι οι μόνοι που αποπειράθηκαν και είχαν συνάντηση με το management της ΕΒΖ. Την Τρίτη και τη Δευτέρα σε ξενοδοχείο στην Αθήνα οι κ. κ. Χρ. Γερούκης και Λ. Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής ζαχαροβιομηχανίας αντίστοιχα, είχαν “τετ α τετ” με αντιπροσωπεία της Polski Cukier, στην οποία επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Οι Πολωνοί managers, κατά πληροφορίες, δεν άφησαν τίποτε να… πέσει κάτω. Στις δύο μαραθώνιες συναντήσεις ρώτησαν τους Έλληνες ομολόγους τους να μάθουν για οικονομικά, τεχνικά, διοικητικά και γεωπονικά ζητήματα της ΕΒΖ και μολονότι δεν ξεκαθάρισαν αν θα κατεβάσουν ή όχι δεσμευτική προσφορά, θεωρείται πιθανό ότι θα δηλώσουν παρόντες.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, επίσης, ανάλογο ραντεβού πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας της ΕΒΖ και με στελέχη της βουλγαρικής Litex Commerce, ενώ σύντομα θα γίνει το ίδιο και με τον Σέρβο επιχειρηματία Μ. Κόστιτς, ιδιοκτήτη της Sunoko, ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει από το σύμβουλο της ιδιωτικοποίησης να οργανώσει τη συνάντηση. 
Από τους υπόλοιπους διεκδικητές της ΕΒΖ, τη γερμανική Sudzucker, την ιταλική SFIR, την Agrokom του Ιβάν Σαββίδη, την ελβετική εμπορική εταιρεία και την Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, δεν έχουν ζητηθεί για την ώρα ραντεβού.
 
Του Λεωνίδα Λιάμη
agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *