ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης
agrooΤα πρώτα sms στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων με την πίστωση του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης έχουν ήδη πιστωθεί από σήμερα Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου και τα χρήματα ειναι διαθέσιμα από το απόγευμα μέσω των ΑΤΜ και την Τετάρτη από τα ταμεία των τραπεζών. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι παρακρατήθηκε υπέρ ΕΛΓΑ η δεύτερη δόση της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.
“Να σχεδιαστεί σωστά το αύριο της γεωργίας” δήλωσε ο….

πρωθυπουργός μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, «σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς των αγροτών και των κτηνοτροφών ποσά λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ, χρήματα που αποτελούν σημαντική ένεση ρευστότητας σε συνέχιση της εξισωτικής αποζημίωσης και του αγροτικού πετρελαίου», τονίζοντας ότι «οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας».
 
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης «να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα χρήματα του ΕΛΓΑ να πάνε σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών». Ανέφερε, επίσης, ότι το υπουργείο έχει την εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις σε μεταποίηση και εξαγωγές, προσθέτοντας ότι -όπως ενημερώθηκε- περισσότερες από 300 επιχειρήσεις δημιουργούνται ή επεκτείνονται.
Πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για τη νέα κοινή αγροτική πολιτική για περισσότερα κονδύλια και με έμφαση στους νέους αγρότες, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *