ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Δάνεια 590 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίους με ευνοϊκούς όρους

Δάνεια 590 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίους με ευνοϊκούς όρους
money 8Χορηγήσεις συνολικού ύψους 1,14 δισ. ευρώ με ευνοϊκούς όρους θα έχουν με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στο 2013 μέσω των άμεσων πιστωτικών γραμμών, αλλά και της λειτουργίας του Ταμείου Εγγυήσεων που χρησιμοποιεί κονδύλια ύψους 500 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Σε πρώτη φάση με τις πιστωτικές γραμμές που αναμένεται να υπογράψει η ΕΤΕπ με ελληνικές εμπορικές τράπεζες μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου οι…

μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν διαθέσιμες χορηγήσεις συνολικού ύψους 590 εκατ. ευρώ.
 
Το νέο Ταμείο εγγυοδοσίας
Από την περασμένη εβδομάδα και με τη λειτουργία του από καιρού αναμενόμενου Ταμείου εγγυοδοσίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο θα χορηγήσει (μέσω της μόχλευσης κεφαλαίων από την ΕΤΕπ ) δάνεια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για κεφαλαίο κίνησης και επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι πιστωτικές γραμμές ενισχύονται, σύμφωνα με την “Ναυτεμπορική”.
 
Νέο όπλο αξίας 456 εκατ.
Παράλληκα, νέο πρόγραμμα ενισχύσεων συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ θα προκηρυχθεί επίσημα στις 14 Ιανουαρίου μέσα από τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα.
Φορέας διαχείρισης του προγράμματος που θα πρέπει να τρέξει άμεσα θα είναι ο ενδιάμεσος φορέας του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα”, ο οποίος επιλέχθηκε με βάση διαγωνιστική διαδικασία.
Το πρόγραμμα θα διαχειριστεί η ειδική υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάστηκαν οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις που θα γίνονταν ώστε να αναλάβουν, ως φορείς διαχείρισης, οι εμπορικές τράπεζες.
Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν επίσης ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των κλάδων που θα είναι επιλέξιμοι προς ενίσχυση, καθώς και στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε δεύτερο βαθμό και στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους.
Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, μετά την προκήρυξη θα δοθεί προθεσμία δύο μηνών (ώς τα μέσα Μαρτίου) για την προετοιμασία και υποβολή των προτάσεων από τους επενδυτές, ενώ δύο μήνες θα διαρκέσει και η αξιολόγησή τους.
newsbomb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *