ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΑΡΚΟΥΜΠΑΚΙ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση- Ζαϊρη

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Ο Φούφι είναι ένα αρκουμπάκι. Ένα αρκουδάκι με γούνα από πανέμορφα κουμπιά. Δεν θέλει να πάει σχολείο. Ντρέπεται γιατί τα υπόλοιπα αρκουδάκια δεν είναι γεμάτα πολύχρωμα κουμπιά όπως αυτός. Φοβάται, θυμώνει και στεναχωριέται. Το επόμενο πρωί φτάνει στο σχολείο και είναι φανερά ενθουσιασμένος με τα παιχνίδια, τα βιβλία, τους μαρκαδόρους. Όμως ξεχνάει να κάνει φίλους. Η μαμά του καθώς τον βλέπει αρκετά λυπημένο του προτείνει να κάνουν ένα πάρτι για όλους τους φίλους του από το σχολείο. Πως θα περάσουν οι φίλοι του και ο ίδιος στο πάρτι; Τι θα γίνει όταν η ροζ γούνα της Ζιλίντα σκιστεί στα δύο; Ποιος θα γίνει ο ήρωας της;

Μια ιστορία που βοηθάει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να αποδεχτούν το διαφορετικό. Η συγγραφέας καταφέρνει να δώσει με το πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τα πιο όμορφα μηνύματα στους μικρούς αναγνώστες. Ευφάνταστη ιστορία, απλό αλλά όχι απλοϊκό λεξιλόγιο κατάλληλο για τα πρώτα αναγνώσματα των παιδιών αλλά και το θέμα και τα μηνύματα της ιστορίας κάνουν το βιβλίο να αξίζει να διαβαστεί στους μικρούς αναγνώστες.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *