ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Σήμερα Πέμπτη το διάγγελμα Μητσοτάκη – τι ώρα θα μεταδοθεί

Σήμερα Πέμπτη το διάγγελμα Μητσοτάκη – τι ώρα θα μεταδοθεί

Κάλεσμα για εμβολιασμό, «φρένο» σε οποιοδήποτε σενάριο για νέα μέτρα και τη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας, αναμένεται να μεταφέρει στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες με τηλεοπτικό του μήνυμα που θα μεταδοθεί στις 19:30 και θα ξεδιπλώσει ουσιαστικά την πορεία για την πανδημία μέχρι και τα Χριστούγεννα. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Όπως τόνισε, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης «θα περιγράψει την περαιτέρω πορεία το επόμενο διάστημα», ενώ επανέλαβε πως η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα είναι η περαιτέρω έμφαση στο ΕΣΥ «για να σώσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, να κρατήσουμε ανοικτή τη χώρα και την οικονομία αλλά και να επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός θα προτρέψει τους ανεμβολίαστους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο και να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση, θα ζητήσει ωστόσο και από τους εμβολιασμένους πολίτες να κάνουν την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει δημόσια δήλωση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες μόλις εν αναμονή του νέου διαγγέλματος του πρωθυπουργού.

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *