ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Δεν αποκλείεται οι μαθητές να κάνουν περισσότερες διακοπές φέτος στις γιορτές

Δεν αποκλείεται οι μαθητές να κάνουν περισσότερες διακοπές φέτος στις γιορτές

Ανοιχτά «όλα τα ενδεχόμενα πλην του lockdown» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και για εμβολιασμένους.

Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα καθώς η μετάλλαξη Ομικρον επελαύνει, για να αποφασίσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αναχαίτιση της πανδημίας στη χώρα μας. Στο τραπέζι είναι και το κλείσιμο των σχολείων για μεγαλύτερο διάστημα μετά τις γιορτές.

Ήδη εξάλλου, στην Ευρώπη το κλείσιμο σχολείων έστω για μία εβδομάδα νωρίτερα του κανονικού επιλέγουν αρκετές χώρες για να ελέγξουν τη μετάλλαξη Δέλτα και τη μετάλλαξη Ομικρον.

Η Δανία, για παράδειγμα, έκλεισε τα δημοτικά σχολεία, αλλά και τα μπαρ και τα εστιατόρια, ενώ στις ΗΠΑ τα σχολεία για μια ημέρα την εβδομάδα κάνουν τηλεκπαίδευση. Μια εβδομάδα νωρίτερα θα κλείσουν φέτος για τα Χριστούγεννα τα σχολεία στην Ολλανδία.

Παρότι η κυβέρνηση έχει πει επανειλημμένως ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει το κλείσιμο των σχολείων, αναγνώρισε ότι η επιλογή ήταν και πάλι στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να πάρει παράταση μετά τις γιορτές το άνοιγμα των σχολείων.

Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές

Παρότι αρκετοί επιστήμονες τονίζουν την ανάγκη λήψης πιο δραστικών μέτρων και για τα σχολεία, ο σχεδιασμός, μέχρι στιγμής, προχωρά όπως έχει ανακοινωθεί.

Τα σχολεία θα κλείσουν για τα Χριστούγεννα την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και θα ανοίξουν ξανά μετά τα Φώτα και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *