ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα Tipping Point το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα Tipping Point το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Υπουργείο Παιδείας και Tipping Point “βοηθούν” μαθητές να συναντήσουν ανθρώπους-πρότυπα μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος.

The Tipping Point in Education, μαθητές που βρίσκονται μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό ή νησί της Ελλάδας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συναντούν μέσω live video ανθρώπους-πρότυπα, τους λεγόμενους μέντορες, από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά ίσως να μην είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν.

Από γιατρούς, αγρότες και περιβαλλοντολόγους, μέχρι φωτογράφους, ερευνητές του CERN και μηχανικούς της NASA.

Το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα Tipping Point όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσουν συνεδρίες σχετικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό επαγγελματικό στίβο.

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Α’ Λυκείου ενημερώθηκαν σχετικά με τις ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες από επαγγελματίες που τόνισαν τη σημασία τους στη σύγχρονη εποχή. Οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους ενώ οι μέντορες ανταποκρίθηκαν με χαρά στις ερωτήσεις των παιδιών.

Το σχολείο ευχαριστεί τους μέντορες Αλεξάνδρα Χρισίμου, Θάλεια Τζανέττη και Ιωάννη Κουταλώνη για τις πολύτιμες πληροφορίες καθώς και το χρόνο που διέθεσαν και ανυπομονεί για τη συνέχεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *