ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Δράσεις πολιτισμού από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Δράσεις πολιτισμού από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Με το σύνθημα “Πολιτισμός σημαίνει φως” το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας  συμμετέχει σε δράσεις που καλλιεργούν το ήθος και την προσωπικότητα των μαθητών μας και  προάγουν τον πολιτισμό.

Ειδικότερα, μαθητές του τμήματος Β5 του σχολείου μας με τη συνοδεία των καθηγητριών κ. Γρηγοριάδου Θωμαής και κ. Κοκόση Σπυριδούλας, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, παρακολούθησαν την ταινία «Αγαπητέ κ.Φύρερ» στο ζεστό χώρο της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» στα πλαίσια των  περιφερειακών προβολών του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Συγχαίρουμε τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, γιατί πιστεύουμε ότι η  κινηματογραφική παιδεία μπορεί να προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες κοινωνικής μάθησης και αισθητικής καλλιέργειας στους ανήλικους θεατές.

Επίσης, μαθήτριες της Γ΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας  συμμετείχαν στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα της Θεατρικής Ομάδας Μικρός Βορράς που παρουσίασε  τη θεατρική δημιουργία «Οδύσσεια για τη δική μας τη ζωή» στο πλαίσιο του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος  #Odysseia_The_REAL_Project  μαζί με μαθητές του 3ου, 4ου & 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, του Γυμνασίου Επανομής και του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο για το κορωνοϊό.

Η παράσταση «Οδύσσεια για τη δική μας τη ζωή» μέσα από τα μάτια και τα λόγια των εφήβων,πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 11.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» !

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους συντελεστές της παράστασης, ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη κ. Ράτζο Τάσο και το θεατροπαιδαγωγό κ. Καραγιαννόπουλο Μανώλη .

Συγχαίρουμε τις μαθήτριές μας που συμμετείχαν στο παραπάνω πρόγραμμα καθώς και τους γονείς τους που στήριξαν την προσπάθειά τους.

Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Καραστογιαννίδου Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *