ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό και στο τμήμα του δήμου Αλεξάνδρειας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό και στο τμήμα του δήμου Αλεξάνδρειας

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, λόγω τακτικών εργασιών, ετήσιας διάρκειας, συνήθους συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. «Μαλιακός – Κλειδί», αποφασίζουμε:

Α. Σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, κατεύθυνση από Βέροια προς Αθήνα:

– Την τοπική στένωση οδοστρώματος (όταν το εναπομείναν πλάτος κυκλοφορίας είναι τουλάχιστον 3,5 μέτρα) στον κλάδο εισόδου προς Π.Α.Θ.Ε. του Α/Κ Κλειδίου, καθημερινά από ανατολή έως δύση ηλίου.

– Τον αποκλεισμό του κλάδου εισόδου προς Π.Α.Θ.Ε. του Α/Κ Κλειδίου, με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω εναλλακτικής διαδρομής, καθημερινά από ανατολή έως δύση ηλίου.

Β. Στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από χ/θ 286,000 έως χ/θ 288,355 (Α/Κ Κλειδίου), κατεύθυνση από Βέροια προς Θες/νίκη:

– Τον τοπικό αποκλεισμό της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο, και

– Τον εναλλάξ τοπικό αποκλεισμό της αριστερής μόνο ή της δεξιάς μόνο λωρίδας κυκλοφορίας, καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο,

Γ. Στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από χ/θ 274,500 έως χ/θ 276,000, κατεύθυνση από Βέροια προς Θες/νίκη:

– Τον τοπικό αποκλεισμό της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο, σε περιπτώσεις εγκατάστασης εργοταξιακής πληροφοριακής σήμανσης,

– Τον αποκλεισμό της δεξιάς μόνο λωρίδας κυκλοφορίας, καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο, σε περιπτώσεις εγκατάστασης εργοταξιακής πληροφοριακής σήμανσης,

Δ. Στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από τον Α/Κ Κλειδίου έως τον Α/Κ Νησελίου, κατεύθυνση από Θεσ/νίκη προς Βέροια:

– Τον τοπικό αποκλεισμό της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο, σε περιπτώσεις εγκατάστασης εργοταξιακής πληροφοριακής σήμανσης και

– Τον αποκλεισμό της δεξιάς μόνο λωρίδας κυκλοφορίας, καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο, σε περιπτώσεις εγκατάστασης εργοταξιακής πληροφοριακής σήμανσης,

Ε. Στα τμήματα παράπλευρων οδών & κάτω διαβάσεων Αυτοκινητόδρομου Αθήνας – Θεσσαλονίκης:

– Την τοπική στένωση οδοστρώματος (όταν το εναπομείναν πλάτος κυκλοφορίας είναι τουλάχιστον 5,50 μ.) ή εναλλακτικά, τον εναλλάξ τοπικό αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας της μίας κατεύθυνσης, με ταυτόχρονη εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων των δύο ρευμάτων από τη λωρίδα κυκλοφορίας της άλλης κατεύθυνσης, καθημερινά από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, στο ακόλουθο τμήμα των παράπλευρων οδών του αυτοκινητόδρομου:

– Την τοπική στένωση οδοστρώματος (όταν το εναπομείναν πλάτος κυκλοφορίας είναι τουλάχιστον 5,50 μ.) ή εναλλακτικά, τον εναλλάξ τοπικό αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας της μίας κατεύθυνσης, με ταυτόχρονη εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων των δύο ρευμάτων από τη λωρίδα κυκλοφορίας της άλλης κατεύθυνσης, καθημερινά από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, στην ακόλουθη κάτω διάβαση του αυτοκινητόδρομου:


– Τον αποκλεισμό της παραπάνω κάτω διάβασης (εκτός των ορίων του ΚΕΠ), με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω εναλλακτικών διαδρομών από τις εκατέρωθεν άνω και κάτω διαβάσεις του αυτοκινητόδρομου, καθημερινά από ανατολή έως δύση ηλίου.

Άρθρο 2ο

Α. Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από την έκδοσή της έως την 31/12/2022, εξαιρουμένων των περιόδων:

 από 04/03/2022 έως 08/03/2022

 από 24/03/2022 έως 27/03/2022

 από 21/04/2022 έως 26/04/2022

 από 29/04/2022 έως 03/05/2022 (σε περίπτωση μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς στις 02/05/2022)

 από 10/06/2022 έως 14/06/2022

 από 12/08/2022 έως 16/08/2022

 από 27/10/2022 έως 30/10/2022

 από 23/12/2022 έως 31/12/2022

 καθώς και όλα τα Σαββατοκύριακα της καλοκαιρινής περιόδου από 18/06/2022 έως και 04/09/2022.

– Γίνεται μνεία ότι οι ακριβείς ημερομηνίες εκτέλεσης των εργασιών θα ορίζονται, κατά περίπτωση, από την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», λαμβάνοντας υπόψη τις κυκλοφοριακές συνθήκες την περίοδο εκτέλεσης των εργασιών και εφαρμόζοντας όλα όσα αναλυτικά αναφέρονται στο ανωτέρω με α/α 6 σχετικό έγγραφο.

– Επιπρόσθετα, η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» υποχρεούται σε έγγραφη ενημέρωση των κατά τόπους Τμημάτων Τροχαίας, σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη των εργασιών για το είδος του αποκλεισμού, το είδος των εργασιών, το μήκος αποκλεισμού, τις εφαρμοζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τη χρονική διάρκειά τους.

Β. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω εργασιών, η εργοταξιακή σήμανση καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με τα συνημμένα σχέδια, τα οποία αναφέρονται στη διαδικασία AMSA – OM – OPR – OP -002 – ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ του Εγχειριδίου Λειτουργίας της εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», ενώ στις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από το Εγχειρίδιο Λειτουργίας, θα είναι βασισμένα στις Προδιαγραφές και Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ – ΣΕΕΟ), σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011, ΦΕΚ 905, τ.Β΄ 20-05-2011), σήμανση η οποία εγκρίθηκε ως κατάλληλη προς εφαρμογή για τις ανωτέρω εργασίες και από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

– Η ανωτέρω έγκριση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». υφίσταται υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης έγγραφης ενημέρωσης αυτής, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό κατά την τοποθέτηση και την άρση του εν λόγω εξοπλισμού της σήμανσης, από την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.».

Γ. Η εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετείται και θα απομακρύνεται από τον ανάδοχο του έργου της «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», με μέριμνα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»., εντός εδαφικής της αρμοδιότητας.

Δ. Επιπλέον, σύμφωνα με ανωτέρω α/α 3 και α/α 9 σχετικά έγγραφα, θα εγκατασταθεί κατάλληλη εργοταξιακή πληροφοριακή σήμανση, επί του οδικού δικτύου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», με αναγραφόμενους προορισμούς, (κιτρινόμαυρου πλαισίου με αναγραφές ΑΘΗΝΑ και ΚΑΤΕΡΙΝΗ), η οποία θα παραμένει καλυμμένη εφόσον δε χρήζει λόγος εκτροπής της κυκλοφορίας και θα αποκαλύπτεται από την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ», η οποία και θα συντηρεί την εν λόγω σήμανση, σε περίπτωση που απαιτηθεί έκτακτος αποκλεισμός της κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στο τμήμα του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου, από τον Α/Κ Κλειδίου έως τον Α/Κ Ν. Αγαθούπολης – Μεθώνης, λόγω των εργασιών συντήρησης της Γέφυρας του ποταμού Αλιάκμονα. Ανωτέρω σήμανση εγκρίθηκε ως κατάλληλη προς εφαρμογή για τις ανωτέρω εργασίες και από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και θα τοποθετηθεί στις κάτωθι χιλιομετρικές θέσεις:

1. χ.θ. 275+700 της Εγνατία οδού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη,

2. χ.θ. 276+000 της Εγνατία οδού με κατεύθυνση προς Βέροια,

3. χ.θ. 276+400 της Εγνατία οδού με κατεύθυνση προς Βέροια,

4. χ.θ. 276+800 της Εγνατία οδού με κατεύθυνση προς Βέροια.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Γεώργιος ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Ταξίαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *