ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Λ. Τσαβδαρίδης: “Να εξεταστούν οι προτάσεις της ΕΔΟΠ για την έλλειψη εργατών στα χωράφια”

Λ. Τσαβδαρίδης: “Να εξεταστούν οι προτάσεις της ΕΔΟΠ για την έλλειψη εργατών στα χωράφια”

Τις προτάσεις της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων (κλικ ΕΔΩ) με στόχο την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού που είναι απαραίτητο τόσο για τη συγκομιδή της παραγωγής στους αγρούς και για τις εν γένει αγροτικές εργασίες όσο και για τη μεταποίηση-τυποποίηση των φρούτων, μετέφερε στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει σχετικά με το τρίπτυχο ενεργειών που προτείνει η Ένωση προς αυτή την κατεύθυνση, και οι οποίες συμπυκνώνονται:

1) Στην άμεση διασφάλιση της παρουσίας των απαιτούμενων εργατών για τη χρονιά που ξεκινάει και παράλληλα του στησίματος του απαραίτητου μηχανισμού για την εύρεση και μετάκληση εργατών από μη όμορες τρίτες χώρες.

2) Στην τροποποίηση και απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου όπως αυτό ισχύει σήμερα στον Μεταναστευτικό Κώδικα

3) Στην προσπάθεια για τη μείωση των αναγκών σε εργαζομένους μέσω της βελτίωσης των τρόπων καλλιέργειας και της ύπαρξης προγραμμάτων αναδιάρθρωσης που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα

1 Comment

  • Να είστε καλοί άνθρωποι, δεξιοί και να δουλεύετε για 584€

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *