ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Με νέο self test σήμερα οι μαθητές για το σχολείο την Τρίτη

Με νέο self test σήμερα οι μαθητές για το σχολείο την Τρίτη

Με αρνητικό self test θα πρέπει να πάνε οι μαθητές αύριο στα σχολεία.

Πότε θα κάνουν το επόμενο και τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Στις σχολικές αίθουσες προσήλθαν σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία όλης της χώρας, δηλαδή και σε αυτά που είχαν κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί προσήλθαν στα σχολεία που είχαν κλείσει έχοντας κάνει ήδη self test, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδικά, οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα έπρεπε να είχαν σήμερα αρνητικό rapid test όπως και πριν την Παρασκευή, με δικά τους έξοδα, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Για τους μαθητές την τρέχουσα εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου, στα σχολεία θα γίνουν και άλλα δύο self test.

Το ένα θα πρέπει να γίνει σήμερα ώστε να υπάρχει το αποτέλεσμα πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2) και το άλλο πρέπει να γίνει την Πέμπτη πριν την προσέλευση της Παρασκευής (4/2).

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούνν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *