ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΑΡΗΣ Ο ΠΕΤΑΡΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ

Εκδόσεις: Διόπτρα 

Συγγραφέας: Ελένη Φωτοπούλου 

Προτεινόμενη Ηλικία:6+ Eτών

Ο Άρης, είναι ένα πετάρι, που ζει κάτω από το μεγάλο βράχο στην άγρια ζούγκλα. Τα πετάρια είναι πολύχρωμα και γλυκά ζωάκια σπάνια όσο οι μονόκεροι. Πρέπει να ζουν κρυμμένα για να μη μάθει κανείς την ύπαρξη τους. Ο αρχηγός του Βασιλείου των πεταριών, ο σοφός γερό-Πετής, για να προστατεύσει τον λαό του, θέσπισε πολύ παλιά έναν κανόνα. Κανένα πετάρι δεν πρέπει να φεύγει από το βράχο, κανένα πετάρι δεν επιτρέπεται να βγει ποτέ στο ξέφωτο. Όμως ο Άρης καθώς είναι αρκετά περίεργος και όλη μέρα διαβάζει για να μάθει όσα δεν μπορεί να δει, θέλει να ταξιδέψει. Όμως δεν μπορεί να πετάξει όσο κι αν προσπαθεί. Τι θα γίνει όταν κρυφά από όλους βγει στο ξέφωτο και με μιας ο αετός τον αρπάξει; Τελικά θα καταφέρει να πείσει τον αετό να τον βοηθήσει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του;

Μία μοναδική ιστορία για την αξία της γνώσης, την δύναμη της φιλίας αλλά και τα όνειρα που χρειάζονται θέληση για να έρθει η αλλαγή. Ένα παραμύθι που βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή αλλά και την αυτοπεποίθησή τους. Υπέροχη εικονογράφηση, ευκολονόητο λεξιλόγιο, αλλά και η εξέλιξη της ιστορίας κάνουν το βιβλίο να έχει λόγο ύπαρξης στα ράφια της παιδική σας βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *