ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Προσποιήθηκε υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και έκλεψε 10.000 ευρώ από αγρότισσα της Ημαθίας

Προσποιήθηκε υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και έκλεψε 10.000 ευρώ από αγρότισσα της Ημαθίας

Ακόμα έναν τρόπο εξαπάτησης αθώων πολιτών βρήκαν επιτήδειοι.

Όπως αναφέρει το Veriotis.gr, αυτή τη φορά, άγνωστος, προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τηλεφώνησε σε αγρότισσα από την Ημαθία και με το πρόσχημα των αγροτικών ενισχύσεων και ότι δήθεν δικαιούται χρήματα, ζήτησε από το θύμα του αριθμούς καρτών ή ebanking.

Με τα στοιχεία αυτά στη διάθεσή του, μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας και σήκωσε 10.000 ευρώ!

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο παλαιότερα και ο Οργανισμός, καθώς και στο παρελθόν σημειώθηκαν αντίστοιχες περιπτώσεις εξαπάτησης αγροτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λάβαμε καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ζητά από τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).

Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισμός, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.

Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up