ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ο Λ. Τσαβδαρίδης για την 25η Μαρτίου: “Χρόνια πολλά για την διπλή, εθνική και θρησκευτική εορτή”

Ο Λ. Τσαβδαρίδης για την 25η Μαρτίου: “Χρόνια πολλά για την διπλή, εθνική και θρησκευτική εορτή”

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου απέστειλε ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης:

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 θα μας υπενθυμίζει διαχρονικά την ανίκητη δυναμική και ορμή του Ελληνισμού όταν μάχεται ενωμένος και ομόψυχος για έναν κοινό στόχο.

Ο αγώνας για την ελευθερία του Έθνους μας ενάντια στον Τούρκο δυνάστη θα γεμίζει για πάντα τις καρδιές των Ελλήνων με υπερηφάνεια, με αποφασιστικότητα, με πίστη και με ελπίδα. Θα μας υπενθυμίζει το χρέος μας να αγαπάμε και να προστατεύουμε την πατρίδα μας, να τιμούμε τους Ήρωές μας, να διεκδικούμε το αδύνατο, να στεκόμαστε αλύγιστοι μπροστά στον φόβο και το άδικο.

Θα μας διδάσκει όμως παράλληλα ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν έρχονται χωρίς μεγάλα κόστη. Χωρίς θυσίες, χωρίς υπερβάσεις, χωρίς πόνο, χωρίς δάκρυα, χωρίς στράγγισμα ψυχής.

Κάθε Έθνος που δεν είναι καθημερινά έτοιμο να προασπίσει την ελευθερία του, την ιστορία του, τις παραδόσεις του και την κληρονομιά του, είναι ένα Έθνος που δεν έχει μέλλον.

Σε καιρούς δύσκολους και με τον πόλεμο να μαίνεται στην ευρύτερη γεωγραφική γειτονιά μας, η Επανάσταση του 1821 ας μας εμπνεύσει για ακόμη μία φορά να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας των λαών, αγωνιζόμενοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Διεθνές Δίκαιο και για την Ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση των λαών.

Μέσα στο χρόνο γι΄ αυτά αγωνιζόμαστε ως Έθνος, και με την Βοήθεια της Παναγίας μας, που σήμερα εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της, τα καταφέρναμε πάντα.

Χρόνια πολλά για την διπλή, εθνική και θρησκευτική εορτή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *